);

Formiran tim za profesionalnu orijentaciju u Boru

Bor, 12. februar

Autor: M.P.

Danas je u prostorijama Opštine Bor održan prvi sastanak za formiranje tima za profesionalnu orijentaciju (TiPO) u okviru projekta “Profesionalna orijentacija u Srbiji”. Cilj projekta je uspostavljanje održivog i funkcionalnog sistema profesionalne orijentacije u svim osnovnim školama i kancelarijama za mlade, kako bi mladi bili osposobljeni da promišljeno i realno odluče o izboru zanimanja a potom i obrazovanja, da planiraju karijeru i uključe se u svet rada. Sastanak su vodile Nataša Ranđelović, koordinator tima za profesionalnu orijentaciju u Boru, Lidija Načić, direktor Filijale Bor Nacionalne službe za zapošljavanje, i Gordana Matović, konsultatnkinja za podršku školama u programu profesionalne orijentacije učenika. Prisustvovali su direktori i koordinatori timova  PO osnovnih i srednjih škola, predstavnici Nacionalne službe za zapošljavanje, Kancelarije za mlade i lokalne samouprave. Na sastanku je formiran tim i predstavljen plan rada TiPO, data analiza stanja i potreba svih aktera i dat predlog izrade Kataloga usluga u oblasti profesionalne orijentacije na lokalu.

U Boru, jedinom gradu u istočnoj Srbiji koji je uključen u projekat, u sistem je uključeno sedam osnovnih škola od 731 škola koliko ih je uključeno u Srbiji.

Projekat sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, u partnerstvu sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije.

Tim za profesionalnu orijentaciju 1Tim za profesionalnu orijentaciju 2Tim za profesionalnu orijentaciju 3

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !