);

Pismo sindikata Aleksandru Vučiću: U RTB Bor potkradaju državu za beskonačne bahanalije

Bor, 12. februar

Sindikati 1Sindikati 2

Share

10 thoughts on “Pismo sindikata Aleksandru Vučiću: U RTB Bor potkradaju državu za beskonačne bahanalije

 1. OK, šta sad vama treba? Mali vam sindikalni dodaci? Ili neki drugi imaju veće? Ni jedan od vas nije ispod 100 000din, ne radite ništa po čitav božji dan i šta je problem sada?
  Do juče ste bre pljuvali po Vučiću svi koliko vas ima, a pisali ste Tadiću.
  I jel se vi bavite uslovima rada, borbom za povećanje plata ili čime?
  Mada, razumem vas u neku ruku. Dosadno, pa jad piši nešto…

 2. Prvi s leva, ti si našao da prozivaš čoveka koji se svih ovih godina borio za radnike i građane Bora. Ti koji si do juče pljuvao Sosu, a sada zarad radnog mesta svuda po internetu braniš istog.
  Ne razumem šta je sporno u ovom pismu, šta je izneto a da nije istina. Sve što je napisano je istina, i ima da se napiše još stotinak stranica, O spornim privatizacija pojedinih pogona iz sastava RTB-a, o kružnim tokovima i o …
  Uostalom ko je Sosa možete videti na sledećem linku https://reportingproject.net/PeopleOfInterest/whitebook.php
  to je Bela knjiga MUP-a Srbije, otvorite stranu 47 tamo lepo sve piše. Kakva čast za RTB, da kompaniju vodi takav čovek.
  To što piše na E-stavu to je delo Sosinog zamenika, koji je kupio e-stav, i to više nije onaj stari e stav koji je razmišljao svojom glavom, to je neki novi e stav koji piše onako kako mu se kaže, i više bi mu pristajalo ime e-sponzoruša. Ajde što su kupili e-sponzorušu, nego počeli i ljude da kupuju. E to je već veliko zlo, za ove kupuju, a posebno za ove što se prodaju.
  Pozivam radnike RTB-a da dobro razmisle, koji i koliki interes ima Sosa da preko Ljubiše Miljkovića pravi novi sindikat. Ne pravi to Sosa zbog radnika, već zbog sebe. RTB uskoro izlazi iz restrukturiranja, mislite o tome. Kakav je to sidikat kada učlanjuje radnike pod pritiskom ( raznim pretnjama i ucenama )? Da neće možda takav sindikat da se bori za radnike? Kakav je to sindikat kada njegov predsednik prilikom registracije sindikata šalje falsifikovanu dokumentaciju? Ničija nije gorela do zore, neće ni njihova.
  Plašim se samo da ne bude kasno, da ovi vladari Bora ne naprave štetu koju je kasnije teško ispraviti.

 3. Prvi s leva, imaš pravo da ćutiš jer sve što budeš kazao biće upotrebljeno protiv …, a i ti Djurdjo si me razočarao, ulazis ozbiljno u raspravu sa nekim levim …
  E-stav je posebna priča, nekad beše vrlo čitan, sad mislim da ga čita samo onaj koji ga i uredjuje, a list Kolektiv mislim da ga ne čitaju ni oni što ga uredjuju. Mada i Filip Branković nije cveće i pretera po nekad ali ipak čestitka na smelosti i hrabrosti u ovom getou,on ratuje sam.
  Koliko se može videti iz pisma, ovo izgleda nije trla baba lan i pucanj u prazno,ipak stoje tu pečati i potpisi za sve navedeno, a navedeno je dosta toga.U ostalom,tako nešto se odavno priča, samo što sad izlete na videlo.

 4. Ti samo mislis da nesto znas, a u stvari veze nemas za pocetak ko sam ja, a zatim ni o bilo cemu drugom. Nego, sta tebi tacno smeta? Visoke plate u rtb, povecanje proizvodnje ili kakva te muka ili zloba tera da mrzis uspeh koji rtb postize s ovim poslovodstvom?

 5. O, pa ne samo da se pričalo o navedenom, sve je i ispitivano.
  Ovo je stoti put da se pojavljuje na internetu. Na vašu žalost, inspektori MUP-a su već ispitali sve navedeno i ni jedna krivična prijava nije podignuta.
  Sindikalci to naravno znaju, ali nemaju čime drugim da se bave. Naročito sada kad su ostali praktično bez članstva.

 6. Možda si u pravu Djem Bond, ali ovo je jače od mene.
  Prvo plate nisu visoke u RTB-u, i po mom mišljenju treba da budu i veće. Povećanje proizvodnje može da smeta samo bolesnom čoveku ( ako ima istine u onom što se iznosi ).
  Smeta mi što se te plate predstavljaju kao da ih neko ( čitaj Sosa )tim radnicima poklanja, kao da ih oni nisu zaradili. Ne smeta meni formiranje rudarskog sindikata ( ovo je slobodna zemlja može svako formirati sindikat i tu nema spora ), smeta mi način na koji se to radi ( radnici su izloženi pretnjama, ucenama i drugim stvarima sve sa ciljem da se primoraju na učlanjivanje u Sosin sindikat ). Smeta mi to što se zabranjuju zborovi drugih sindikata, to što se vrši tortura nad radnicima, to što će sve ovo što sadašnji menadzment RTB-a radi neko morati da plati. Smeta mi što Sosa dobro zna šta radi, a uskoro će to saznati i svi ostali, ali biće možda kasno. Smetaće mi ako se Sosa zajedno sa svojim saradnicima i iz ovoga izvuče kao što se izvukao 2000.godine. Smeta mi što Ljubiša Miljković proziva Dragišu Trujkića u vezi članarina i sindikalnog dodatka, a pri tome ne iznosi da je on zajedno sa svojim saradnicima dobio rešenje za 2 ili 3 stepena više kao nagradu za sve što je uradio. Lubiša Miljković se bori protiv sidikalnog dodatka a prima platu veću od inžinjera, možda i jednu od najvećih u RTB-u. Još mu generalni direktor formira sindikat. I sve ovo što sam naveo znaju svi ranici RTB-a, ali iz straha za egzistenciju ne smeju da pričaju o tome. A sada bi levaka zamolio da mi odgovori jel on podržava način na koji se formira rudarski sindikat.

 7. Ne podržavam ako je tačno to što kažeš. Što se mene tiče, niko me nije na silu terao da se učlanim i još uvek nisam član ni jednog sindikata. Ne verujem ni jednom od njih koliko god ih ima niti sam video da se ubiše od bige za radnike.

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !