);

Dragiša Trujkić započeo štrajk glađu

Bor, 18. februar

Dragisa Trujkicsindikati

Dragiša Trukić, predsednik opštinskog Samostalnog sindikata Bor, u pet do 12,danas, 18. februara, započeo je štrajk glađu sve dok se ne ispune njegovi uslovi vezani za poštovanje Samostalnog sindikata i zaposlenih u Rudnicima bakra Bor. On je, u kraćem obraćanju novinarima i sindikalnim kolegama, rekao da zahteva da se Samostalnom sindikatu u RBB vrate prostorije i dokumentacija i da se radnici ne zastrašuju, zbog nepristupanja novom, Rudarskom sindikatu.

-Ova odluka je samo u vezi sa sindikalnom borbom, nema ni trunke politike. Protiv mene se vodi užasna kampanja, od toga kako imam velike pare i stanove po Beogradu i Novom Sadu, a svako može da se uveri u moj platni spisak. Hoćemo da se ovaj rat ne proširi, da se sindikati uozbilje, jer preti opasnost da poslovodstva preuzmu naša prava. Ceo radni vek se borim za sindikat i tačno je da u RTB-u imam zasluge, zar je to tajna? Ja samo štrajkujem boreći se za sindikat i ništa više, a ne kako neki hoće da nametnu svoju ujdurmu i blate moje ime. Danas je na oglasnim tablama osvanulo i nekakvo obeveštenje od poslovodstva TIR-a, verovatno upereno protiv moje borbe-podsetio je Trujkić.

Zoran Vujović, predsednik  republičkopg Sindikata metalaca zapitao se ko su oni što prete čak i porodicama neistomišljenika, koji je njihov interes u organizovanju novog sindikata. Prema nama je represija. Ovde se događaju mnogo krupne stvari, što će nadležni morati da ispitaju. Mi ćemo izričito zahtevati da se sve loše pojave isteraju na čistinu. U petak, na mestu štrajka, održaćemo skup naše Uprave, gde ćemo izdati saopštenje za javnost.

Trujkić je naglasio i da je dan pre početka štrajka imao iscrpne razgovore sa direktorom RBB-a, predsednikom Skupštine RTB-a i predsednikom Opštine Bor. Pismo Aleksandru Vučiću koje je i on potpisao neće uticati na njegove odluke u borbi za sindikalna prava, nego će o tom dokumentu nadležne službe preuzeti odgovornost.

Trujkić će, zbog hladnoće i odavno narušenog zdravlja, štrajkovati glađu u holu zgrade Doma kulture, gde su i prostorije Opštinskog veća Saveza Samostalnih sindikata. Čim je ušao u hol stigao je i Nebojša Videnović, predsednik Opštine Bor.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama