);

Zašto se Orboviću ne oglašavaš, Trujkić treći dan štrajkuje glađu!

Bor, 20. februar

Autor: M.C.

Orbovic u jami

Dok Dragiša Trujkić, dugogodišnji najhrabriji i najpoznatiji borski sindikalni lider i aktuelni predsednik Opštinskog odbora Samostalnog sindikata Bor  već treći dan štrajkuje glađu, u prostorijama tog sindikata, Trujkićeve kolege iz sindikalnog rukovodstva, nestrpljivo čekaju da im se obrati Ljubisav Orbović, predsednik republičkog Samostalnog sindikata. On je zvanično, na jučerašnjoj sednici Opštinskog odbora, pozvan da dođe i pomogne u rešavanju nesporazuma i sindikalne bune koja u RTB Bor traje poslednja dva do tri meseca. Gojko Džaković, član najužeg rukovodstva, izjavio je medijima da „Trujkić boluje od tri teške bolesti i da je Orbović pozvan da dođe u Bor i pomogne u prevazilaženju nesporazuma“.

Orbović, dok ovo pišemo, do 10 sati danas pre podne, saznajemo u Opštinskom sindikalnom veću, nikome se nije javio. Zato gospodina Orbovića podsećamo na njegov poslednji dolazak u Bor, pre mesec dana, kada je najviše vremena proveo sa generalnim direktorom RTB-a Blagojem Spaskovskim koga ne samo štrajkač glađu, nego i mnogi ostali sindikalci, radnici i građani Bora, spominju za glavnog krivca u sindikalnom ratu, ali i glavnog režisera u prezaduženosti, investicionim promašajima, korupciji i raznim malverzacijama u RTB. Orbović odlično zna da se RTB javno spominje i poredi sa slučajem „Kolubara“, da Insajder mesecima istražuje i najavljuje emitovanje serijala o problemima u RTB, da je Aleksandar Vučić zatrpan pismima o kriminalu, korupciji i samovolji Spaskovaskog i njegovih direktorskih i drugih poltrona. Orbović dolazeći u Bor posetio i kafić u „Jami“, maltene lepo se proveo, održao prigodan govor koji su kasnije mediji krajnje naklonjeni Spaskovskom toliko zloupotrebili da je ispalo kako on, Orbović, na sva usta hvali poteze poslovodstva RTB i Spaskovskog i samo ovlaš spominje koliko su njegovi sindikalci u pravu. Mogao je da bude britkiji i jasniji, hrabriji i odlučniji u podršci svom sindikatu, a nije. Zato, Orboviću, treba opet da dođeš u Bor i da snosiš deo krivice za, u najmanju ruku, umerenu podršku onima koji sve čine da unište Tvoj sindikat, i ne samo Tvoj. I ne samo sindikat! Trebalo bi i da napišeš otvoreno pismo predsedniku Republike Tomislavu Nikoliću, čoveku koji je gorko iskusio nepravde i podništavanja Borisa Tadića i tadašnje vlasti dok se on, kao štrajkač, borio za život. Do toga je, Orboviću, došlo. Lako je, Ljubisave, sedeti u Beogradu i nadgledati prilike u unutrašnjosti. Učini nešto, na to te obavezuje i Tvoj prethodnik, profesor Smiljanić koji je bio na čelu kolone u srcu Beograda predvodeći radnike Srbije u ostvarivanju svojih prava.

U Boru, predsedniče Samostalnog sindikata Srbije, gledaju na sledeće Vaše korake, ne mislite da ste zaboravljeni.

Na fotosu pozajmljenom od lista „Kolektiv“ Vi, Orboviću, srdačno razgovarate u kafiću „Jama“ sa Miljkovićem, predsednikom novoosnovanog Sindikata rudara Srbije sa sedištem u Boru, koji, u sprezi sa direktorima, kako ističu u Tvom sindikatu, sve čini da „samostalaca“ u RBB nema više kako bi se kasnije lakše prebrodile eventuelne pobunde protiv „onoga što RTB čeka nakon završetka restruktuiranja“.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !