Poslovodstvo RTB Bor da se oglasi gde je zapelo sa gradnjom nove Topionice

Bor, 5. mart

Autor: M.C.

Redakciju Medija centra Bor od jutros zvao je veći broj radnika iz RTB Bor da pita zašto je utihnulo gradilište nove Toplane i Fabrike sumporne kiseline. Radnici su uspaničeni, jer kruži vest da je gradilište ostalo bez – graditelja. Koliko je to tačno još se pouzdano ne zna, niti je bilo zvaničnog saopštenja. Lokalni elektronski mediji sinoć su objavili prilog o izdašnosti Borskog jezera i dobrom snadevanju industrijskom vodom pogona metalurgije i rudarstva, ali ne i o tome šta se događa na gradilištu Topionice. Zato je neohodno da se poslovodstvo RTB Bor, kao glavni nosilac tog projekta, najhitnije oglasi i saopšti istinu. Prema našim nezvaničnim saznanjima, reč je o nedostatku validne dokumentacije za nastavak gradnje i da je dat rok od dva meseca da se cela investicija uredi po najstrožijima zakonskim propisima. Ovo je danas i najveći investicioni poduhvat u Srbiji iza koga stoji i država, pa je i zato izuzetno važno da se blagovremeno dobiju informacije kako javnost ne bi bila zbunjena. Sa naše strane, predlažemo, sem hitnog oglašavanja poslovodstva RTB-a, i što veći dolazak radnika i građana na sesiju “Otvorena vrata” danas od 14  sati u prostorijama direkcije TIR-a preko puta generalne direkcije. Ova tribina traje mesecima i na njoj se zainteresovanima predočavaju najvažnije informacije iz rada RTB-a i lokalne samouprave.

Ukoliko je tačno da se stalo sa radovima i da je problem u validnoj dokumentaciji (a ovo je najlepše vreme za radove na tom objekltu) onda zaista mora neko da odgovara i podnese račune merodavnim državnim organima o dosadašnjem trošenju ino-kredita u taj projekat. Tim pre, jer je Vlada Srbije nedavno odobrila dodatni kredit od 132 miliona evra na koga se u početku gradnje nije računalo. Posebna je priča završetak restruktuiranja RTB koje, najverovatnije, vodi u stečaj i o kome će se narednih dana razgovarati, ne samo u poslovodstvima, nego i sindikatima, pa i mesnim zajednicama, što je apsolutno razumljivo.

Kolektiv tekst o topionici

Share

10 thoughts on “Poslovodstvo RTB Bor da se oglasi gde je zapelo sa gradnjom nove Topionice”

 1. Kao i sve ostale informacije, odgovor na ovo pitanje ste mogli da dobijete od Mirkovića.
  Dakle, problem je što nadležno ministarstvo još nije izdalo sve potrebne građevinske dozvole. Dokumentacija je, fala bogu, u redu, ali gosn Saša Mirković sve čini da opstruira proces izdavanja dozvole. Po principu da komšiji crkne krava, on bi najsrećniji čovek bio da sad neko naloži da se sruši sve što je izgrađeno. Kad već on nije mogao da se ugradi.

 2. Inače, na gradilištu se sasvim normalno radi. To što vi kažete da je gradilište utihnulo je potpuna neistina.
  I pozdravite Saleta Mirkovića 🙂

 3. Boze nas sacuvaj od vas takvih koji u vasim greskama trazite uvek nekog drugog krivca,sada je Mirkovic jer zeli da VAS zmijurine istera konacno iz grmlja,a sutra je ko zna ko. Kroz godine u nazad smo nesto veoma dobro naucili,a to je da u Boru ne postoji opozicija,ne postoji stranacka opredeljenost,vec samo jedno misljenje,a to je misljenje i bolestan um jednog coveka, a to je naravno Sosko. Nemojte vise da vase frustracije istresate preko ovih kanala vec podrzite promene koje bi nam svima dobro dosle. A uz to,vodicu vas i na rucak kod Cire u kafanu ima novi specijalitet kuce: Dobra Srpska, P**** u S*** !

 4. Prvi s leva, pa ima li da nešto ne znaš. Čim se objavi tekst koji makar malo kritikuje Sosu, ti si tu da ga braniš.
  Šta kažeš sada je Mirković kriv za ovo, zato što zamisli molim te da bi nešto gradio moraš da imaš i građevinsku dozvolu. Bezobrazluk. I još se neko usuđuje da istu zatraži od Sose.
  Nego ako mi treba da pozdravljamo Mirkovića, koga ne mogu da pozdravim jer ga ne znam, niti imam želju da ga upoznam, pozdravi ti Sosu i Milinka, i poruči im da će se ipak emitovati Insajder o RTB-u.

 5. Ko je spomenuo ovde Sosu? Ja nisam niti sam video da je spomenut u tekstu.
  Što se dozvola tiće šta da ti kažem… ako se čeka da neuređena država kao što je ova u kojoj živimo uradi svoj deo posla, malo stvari ćemo uspeti da završimo.

 6. PRVI S LEVA ZA TVOJU INFORMACIJU,VEĆ NEDELJU DANA SE NERADI,A DANAS SU SE POKUPILI I RADNICI FOD-a,RADI SE SAMO KOD GORNJEG BEDINGA ,ALI SAMO RADOVI NA TEMELJU,I NE LUPAJ ONO ŠTO NEZNAŠ,PAMETAN SI KAO I OVI M*G*R*I U TIR-U,A MISLIM DA ĆE I VUČKO SKORO DA IH POSETI,MEDIJI BORSKI ĆUTE JER IH PLAĆA BLAGOJE,JE*O IH NIVO U JEZERU,TO JE ZA NJIH NAJVAŽNIJE I DA SE U BRESTOVCU OPRASILA KRMAČA SA 16 PRASIĆA,TO JE VEST ZA PAMĆENJE,MA TERAJ SE BRE U 3 LEPE………

 7. Prvi s leva, znaci ti zoves da zbog sporosti drzave ljudi masovno krenu u kriminal. Kreni ti, ja sigurno necu sa tobom i tvojim nalogodavcima.

 8. Uživaj biki srećo, rešenje inspektora kojeg je Saša Mirković poslao i od koga je cela frka i počela i raširila se je jutros povučeno. Već koliko sutra na gradilištu će ponovo biti mravinjak.
  Pitanje za moderatora: ovde je ladno dozvoljeno psovanje, jel tako? Nije da mi smta, jer pokazuje nervozu i nekulturu, samo pitam.

 9. PRVI S LEVA ZA TEBE ,šta bin gde je 250 radnika energoprojekta,nevidim ih nema ih ni danas na gradilištu…..a i taj gigant energo projekat je puko u rusiji,a sada i ovde kasne sa radovima……pričaj drugi put realno jel ja radim na 5 met.od gradilišta i znam da se ne radi,verujem samo svojim očima ,a ako radiš na toj liniji beding-hjuston sumporna onda sve vidiš ,a meni je sve to u prolazu a vrše se i prepravke planova ,umesto 2 rezervoara od po 15.000tmh sada se rade samo 2 po 6000tmh,valjda ti je sada jasno da se neke stvari ne slažu ,neko je stavio ruku u teglu s medom-Šojić pa ti vidi sada druže šta se dešava

Ostavite odgovor