Šikanirana urednica Best televizije pred osmogodišnjim detetom

Bor, Zaječar, 7. mart

Autor: S.T.

Na Suzanu Stamenković, urednicu informativnog programa Best televizije, nasrnuo nepoznati napadač, psovao je, vredjao i šikanirao. „Ja nisam žrtva i nastaviću da radim, ovo nije atak na mene nego na profesiju“,  rečeno je na današnjoj konferenciji za medije u Best TV, u Zaječaru.

Suzana Stamenkovic

Naočigled prolaznika, nepoznati muškarac, star tridesetak godina, na sred ulice, odgurnuo je Suzanu Stamenković, novinarku Best televizije, ne obazirući se na njeno osmogodišnje dete.

„Uplašila sam se, ne toliko za sebe, koliko za dete. On mi je nekoliko puta pljunuo u lice, psovao majku i govorio mi „G**** jedno, stoko, Ciganko“. Od šoka nisam ništa odgovorila, on se okrenuo da podje pa se ponovo vratio i nastavio da me vredja a onda je mirno ušao u piljaru – priča vidno uznemirena novinarka. Ona dodaje da ovo nije jedini način na koji se pojedini anonimni Zaječarci „obračunavaju“ sa novinarima. „Na društvenoj mreži Fejsbuk postoji više grupa koje su usmerene protiv Best televizije na kojima nas vredjaju, stavljaju naše fotografije i pozivaju na svojevrsni linč, kaže Stamenkovićka, dodajući da bi administratori morali u takvim slučajevima da reaguju, ukoliko oni to sami i ne rade, u šta imamo osnova da sumnjamo.

Glavna i odgovorna urednica Best televizije Sladjana Tomić ističe da ovo nije prvi ovakav napad na novinare informativne redakcije Best televizije, ali da policija i tužilaštvo u Zaječaru nisu procesuirali nijedan slučaj što ljudima ovakvog mentalnog sklopa daje krila.

 „U aprilu prošle godine dva n.n. lica sačekala su urednika informativnog programa Zorana Milića ispred njegove kuće i zapretila mu da „pazi šta govori“.

„Tada sam radio serijal Rikošet o nelegalnoj prodaji zaječarske Toplane i to je bio povod za mnoge telefonske

pretnje i poruke – kaže Milić.

Očekuje se da u Zaječaru ovih dana budu uvedene privremene mere, jer je bivša vlast izgubila legitimitet.

Reagovao UNS

Udruženje novinara Srbije traži da policija hitno istraži napad na urednicu informativnog programa Best televizije Suzanu Stamenković, najstrožu kaznu za izvršioca napada kao i da preduzme sve neophodne mere zaštite novinarke i njene profesije. UNS podseća da je za ugrožavanje sigurnosti  pretnjom licima koja obavljaju posao od javnog značaja informisanjem zaprećena kazna zatvora od šest meseci do pet godina.

Završila na neuropsihijatriji

Zbog traume koju je doživela, iz zaječarske hitne pomoći gde joj je data terapija, Suzana Stamenković upućena je na neuropsihijatrijsko lečenje. Tamo je konstatovana izuzetna uznemirenost i preporučeno bolovanje od dve nedelje, uz terapiju.

Share

Ostavite odgovor