Pokret Dveri u Boru pokrenuo inicijativu za organizovanje naučne konvencije o štetnosti i posledicama GMO

Bor, 18. mart

Borba Pokreta Dveri protiv GMO i za očuvanje zdravstvene bezbednosti naroda daje rezultate širom Srbije i svedocimo smo jednog sveopšteg buđenja naroda koji se zainteresovao za svoju sudbinu!

Dveri GMO

Pokret Dveri je predao zahtev za DEKLARACIJU o GMO gospodinu Nebojši Videnoviću i Draganu Žikiću očekujući od njih da pomenutu deklaraciju stave kao tačku dnevnog reda, i da svi odbornici bez obzira na stranačku pripadnost proglase opštinu Bor NETOLERANTNOM na GMO i time se pridruže Čačku, Somboru, Kuli, Aranđelovcu, Kikinda, Majdanpeku, Arilju, Zrenjaninu, Pančevu i drugim gradovima širom Srbije koji su na inicijativu Dveri ovo već uradili.

Takođe, povereništvo Pokreta Dveri u Boru je predalo zahtev za ORGANIZOVANJE NAUČNE KONVECIJE O ŠTETNOSTI I POSLEDICAMA GMO, pod nazivom ZA SRBIJU-ZEMLJU BEZ GMO! sa namerom da opština Bor uzme na sebe ulogu regionalnog centra u borbi protiv GMO! Zahtev za organizovanje pomenute naučne konvencije smo uputili predsedniku opštine, gospodinu Nebojši Videnoviću i predsedniku Skupštine opštine, gospodinu Draganu Žikiću u želji da će imati sluha za naš predlog i pruženu ruku za zajedničku saradnju u ovoj borbi.

Koristimo se prilikom da građane Bora upozorimo da je  aferu o zatrovanom mleku režim iskoristio da pokupi par političkih poena na konto sve masovnijeg fronta protiv GMO. Takođe, dokumenti Vladine kancelarije za evropske integracije pokazuje da je liberalizacija GMO uslov za ulazak u Evropsku uniju, i to jasno piše u Akcionom planu Vlade!

Dakle, svaki političar koji se zalaže za ulazak u Evropsku uniju, zalaže se za liberalizaciju GMO i to je nemoguće demantovati.

Na kraju želimo da naglasimo da korišćenje  GMO hrane rađa alergijske reakcije, telesne deformacije, hormonske poremećaje, kancer, sterilitet i druge teške bolesti, i samim tim ugrožava zdravstvenu bezbednost svih građana Republike Srbije.

ZAHTEV ZA

ORGANIZOVANJE NAUČNE KONVECIJE O ŠTETNOSTI I POSLEDICAMA GMO (genetski modifikovani organizmi)

Gospodinu Nebojši Videnoviću predsedniku opštine Bor

Poštovani predsedniče,

Vi ste na vlasti u našoj opštini Bor koja ima velike poljoprivredne površine. U funkciji predsednika opštine Bor imate moć da organizujete naučnu konvenciju o štetnosti i posledicama GMO, pod nazivom ZA SRBIJU-ZEMLJU BEZ GMO.

Organizovanjem konvencije opština Bor bi mogla postati reginalni centar borbe protiv GMO koja bi oko sebe okupila ugledne naučnike iz oblasti poljoprivrede i genetskog inženjeringa, a samim tim bi opština podigla svoj ugled kako u Srbiji tako i svetu, i što je najvažnije pokazala građanima Bora i Srbije da brine o njihovoj zdravstvenoj bezbednosti.

Pokret Dveri, kao porodični pokret građana, podnosi ZAHTEV za ORGANIZOVANJE NAUČNE KONVECIJE O ŠTETNOSTI I POSLEDICAMA GMO u želji i nadi da ćete imati sluha za ovu veliku stvar za našu opštinu.

Takođe, tražimo da predloženi zahtev pročitate svim odbornicima i odborničkim grupama, kako bi se svi uključilu u borbu, i u skladu sa svojim mogućnostima pomogli.

S poštovanjem

Povereništvo Pokreta Dveri u Boru
ZA SRBIJU i BOR bez GMO.

Share

Ostavite odgovor