DSS Bor: Nikad u NATO!

Bor, 23. mart

Informacija za javnost povodom 24. marta-dana kada je NATO pakt bombardovao Srbiju

Demokratska stranka Srbije smatra svojom dužnošću da građane naše opštine podseti na to da su zemlje NATO saveza na čelu sa SAD 24.03.1999. godine izvršile agresiju na našu zemlju.  U agresiji na našu zemlju nisu birani ciljevi. Bombardovane su škole, bolnice, stambene zgrade, mostovi… Danas, ti isti koji su nas bombardovali traže od Srbije da se odrekne dela svoje teritorije zarad dobijanja datuma početka pregovora o ulasku u Evropsku uniju. Pregovora koji mogu, po rečima samih predstavnika Unije, trajati i 20 godina. Iza svega se krije želja Brisela i Amerike pre svega da Srbija prizna krivicu za bombardovanje čime bi se po haškom modelu agresor amnestirao krivice za zločine.

Posledice bombardovanja su vidljive i narod  Srbije to oseća kako ekonomski tako i zdravstveno imajući u vidu povećanje broja obolelih od malignih i drugih bolesti.

Municija obogaćena osiromašenim uranijumom je zatrovala velike površine zemlje. Generacije  i generacije će osećati posledice bombardovanja.

Ako se zna da nijedna država sa prostora istočne Evrope nije ušla u Evropsku uniju a da pre toga nije postala članica NATO saveza postavlja se pitanje da li vlast namerno krije od naroda tu činjenicu ili će sve odraditi tiho i uprkos protivljenju većine građana.

Ulazak u NATO podrazumeva obavezu naše države da učestvuje svuda  gde SAD vodi rat.

Zbog svega navedenog Demokratska stranka Srbije će u nedelju 24.03.2013. godine organizovati akciju NIKAD U NATO- da Srbija ostane vojno neutralna!

Nato flajer

Share

Ostavite odgovor