Osnovne namirnice jeftinije za 10 odsto

Bor, Beograd, 27. mart

Izvor: Beta

Cene osnovnih životnih namirnica i kućne hemije koje će se naći u socijalnoj korpi, od 1. aprila biće niže u proseku za 10 odsto, najavio je ministar trgovine Rasim Ljajić.

Kako piše Blic, spiskove s artiklima koji će svim potrošačima biti ponudjeni po povoljnijim cenama do sada je Ministarstvu trgovine dostavilo šest velikih trgovinskih lanaca, a konačan spisak prodavnica i roba koji će moći da se kupuju na akciji Ministarstvo trgovine će objaviti narednih dana.

Ljajić je rekao da ovo tek početak akcije u kojoj su trgovci i proizvodjači pozvani da sami odrede koje će proizvode u svojim radnjama prodavati gradjanima po povoljnijim uslovima.

„Za sada je napravljen dogovor sa većinom trgovinskih lanaca i na osnovu toga već od 1. aprila potrošači će moći da kupuju jeftinije proizvode. To će biti samo početak jer će akcija i dalje biti otvorena“, rekao je Ljajić za Blic.

On je rekao da je ostalo da se isti dogovor napravi i s proizvodjačima koji su već počeli da se javljaju sa svojim listama proizvoda za koje su spremni da se odreknu marže, odnosno svoje zarade i da veruje da će i lista trgovaca u narednom periodu biti proširena.

Share

Ostavite odgovor