Knjaževac: Pisma čitalaca-Pljušte otkazi u novom hotelu

Bor, Knjaževac, 29. mart

Objavljujemo pismo jedne naše čitateljke iz novog broja Novih Knjaževačkih novina, o ponašanju prema radnicima u novom hotelu na Staroj planini

Jabucko ravniste hotel

Uprkos bajkama „eksperata“ iz URS-a o zapošljavanju na Staroj planini, svedoci smo kontinuiranog procesa zapošljavanja, ali još ekspresnijeg davanja otkaza zaposlenima! Njih 40 je dobilo otkaz 15. decembra, a sada i 20 nedavno primljenih.

– Radila sam prošle godine kao sezonac, da bi me onda, verovatno zahvaljujući tome što sam bila dobar radnik, ponovo angažovali. Uslovi rada bili su „robovlasnički“, radi se i do 16 sati dnevno u sektoru „domaćinstvo“, gde sam ja radila. Prekovremeni sati su i najveći problem, jer „narogušeni“ menadžeri ne smeju da ih prikažu, bojeći se za svoj položaj – rekla nam je sagovornica (ime i prezime poznato Redakciji).

– Bili smo smešteni u Planinarskom domu, što znači da smo im „na raspolaganju“ bili 24 sata, a kući smo dolazili dva puta mesečno, na dan ili dva, da bi nam 10. marta saopštili da smo dobili otkaz. Naravno, uz uobičajeni pritisak da to bude sporazumni raskid radnog odnosa. Nisam pristala. Ugovor sam potpisala na godinu dana, sa početkom rada od 1. decembra i probnim radom od šest meseci. Proteklo je tri meseca, i bez ikakve najave i opomene,nas 20 je ostalo bez posla – ogorčena je bivša radnica novog hotela na Staroj planini.

– Pokrenula sam sve nadležne institucije, prvenstveno inspekciju za rad, a tužiću ih zato što je ugovor prekinut pre roka – rekla je sagovornica.

Share

Ostavite odgovor