Knjaževačka „Sunčana jesen“ posle deset godina u Boru

Bor, Knjaževac, 30. mart

Autor: S. Randjelović

U sali Muzičke škole u Boru, 29.marta, nastupilo je Kulturno-umetničko društvo penzionera „ Sunčana Jesen“ iz Knjaževca. Ovo društvo, osnovano 1956.godine , poslednji nastup u Boru imalo je pre deset godina. Prema rečima predsednice Sekcije žena penzionera i KUD-a „Sunčana jesen“ Bebe Milić i predsednika Udruženja penzionera Knjaževca Radomira Veljkovića ovo gostovanje organizovano je u saradnji sa Aktivom žena borskog društva penzionera.

Gosti iz Knjaževca oduševili su  borsku  publiku pesmom i igrom, recitovanjem i evociranjem uspomena na stari Knjaževac, posebno knjaževačke kafane (tada ih je bilo više od 50). U tim “društvenim odajama” odvijao se uzavreli život grada. Publika je sve vreme aktivno učestvovala u programu pomažući pevačima i nagrađujući ih spontanim aplauzima. Nastupio je i Zvonimir Pavković, poznati knjaževački narodni umetnik, pripovedač, glumac-amater i čuvar narodne tradicije.

Na kraju predstave gošće iz Knjaževca su prezadovoljnu publiku poslužile domaćim specijalitetima i vinom iz svojih kuhinja i vinograda.

Druženje borskih i knjaževačkih penzionera nastavljeno je u restoranu „Medalja“.

Penzioneri vece 1Penzioneri vece 2Penzioneri vece 3Penzioneri vece 4

Share

Ostavite odgovor