);

NUNS zahteva odgovornost za učestale pretnje uredniku Južnih vesti

Bor, Beograd, 8.april

Nezavisno udruženje novinara Srbije pozdravlja brzu i uspešnu reakciju policije u Nišu koja je identifikovala lica koja su pretila novinaru i uredniku portala Južne vesti Predragu Blagojeviću i najavila da će protiv tih osoba podneti krivične prijave. NUNS očekuje da protiv počinilaca pretnji budu preduzete zakonom propisane mere.

Uredniku i novinaru Južnih vesti Predragu Blagojeviću, pre nekoliko dana, prvo je pretio generalni direktor niške Toplane Milutin Ilić, a u petak uveče i dvojica nepozatih muškaraca koji su se predstavili kao „Janković iz Toplane“ i „Pukovnik Dobrivoje iz Prištine“. Oni su pozvali Blagojevića telefonom i upozorili ga da „pazi šta piše“ i da se „ne igra sa nekim stvarima“.

U razgovoru je Blagojević pozvan i da se tokom večeri susretne sa njima, kako bi „razjasnili neke stvari“, a „Pukovnik“ ga je obavestio i da će morati da da izjavu u vezi sa svojim pisanjem o Toplani, a da će, ukoliko se to ne desi, doći „sutra ujutru sa organima MUP-a“. NUNS je u petak osudio pretnje direktora Toplane Milutina Ilića i zatražio njegovo javno objašnjenje i izvinjenje, koji to još nije učinio. NUNS zato poziva nadležne organe Grada Niša da pokrenu postupak utvrđivanja odgovornosti direktora ovog javnog komunalnog preduzeća, posle neistinitih tvrdnji o zapošljavanju u Toplani i pretnji uredniku portala Južne Vesti.

Sekretarijat NUNS-a

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !