);

„Otvorena vrata“ za profesionalnu orijentaciju

Bor, 9. april

Autor: M.P.

Danas je u prostorijama Borskog okruga održan drugi sastanak Tima za profesionalnu orijentaciju (TIPO), gde su predstavljene usluge svih aktera PO – osnovnih i srednjih škola, preduzeća, Nacionalne službe za zapošljavanje, Kancelarije za mlade i nevladinih organizacija. Srednje škole organizovaće program „Otvorena vrata“ gde će osnovci moći da se upoznaju sa profilima mogućih zanimanja i uslovima koje im škola nudi za traženo obrazovanje. U osnovnim školama održaće se psihološko testiranje đaka, tribine za roditelje i osposobljavanje nastavnika zbog pomoći u odabiru srednje škole. Najavljene su i značajne manifestacije: OŠ „Dušan Radović“ održaće 17. – 18. aprila „Dane zanimanja“, NSZ organizuje, 18. aprila, Sajam profesionalne orijentacije, 19. aprila je Sajam zapošljavanja. U maju biće održana manifestacija „Ulica profesionalne orijentacije“.Sastanak je vodila Nataša Ranđelović, koordinator tima.

Bor je jedini grad u istočnoj Srbiji koji je uključen u projekat  “Profesionalna orijentacija u Srbiji”. U sistemu je sedam osnovnih od ukupno 731 škola koliko ih je uključeno u Srbiji.

Projekat sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ u partnerstvu sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije.

Profesionalna orijentacija 1Profesionalna orijentacija 2Profesionalna orijentacija 3

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !