);
Breaking News

DSS Bor: Aktuelna vlast u Boru mora da bude promenjena

Bor, 11. april

Opštinski odbor Demokratske stranke Srbije u Boru želi da građane opštine Bor  upozna sa situacijom u kojoj se opština nalazi „zaslugom“ aktuelne opštinske vlasti koja postoji još samo na papiru. Podsećamo naše sugrađane da je Vlast dobila  njihovo poverenje  na izborima na osnovu raznih obećanja koja su  ispostavilo se bila mrtvo slovo na papiru. Stvarni prioriteti su zaboravljeni.  OO DSS u Boru traži od vlasti da građanima odgovori šta je sa neispunjenim obećanjima. Podsećamo građane da ova vlast nije kao prioritete navodila  građevinske poduhvate koji su neprimereni sadašnjoj krizi i besparici sa kojom se veliki deo građana suočava  već nešto sasvim drugo, održivo i u interesu svih. Šta je sa parking servisom, solarnim elektranama, prihvatilištem za pse i mačke lutalice, najavljenim proizvodnim pogonima kako u gradu tako i u selima, hiljadama novozapošljenih, novim putevima, boljem funkcionisanju javnih preduzeća i ustanova i dr.

Javna rasveta, koju plaćaju svi građani opštine Bor i čije održavanje građane košta tri puta više nego pre dve godine, nije u funkciji na mnogim mestima ali zato u nekim delovima radi i danju. A vlast se dičila i diči velikim budžetom. Pitanje je samo gde ide novac!? Za razvoj opštine i grada sigurno ne ide. Da li smo toliko bogati da se vlast tako nedomaćinski ponaša? Puna su im usta novih saobraćajnica a nisu rešeni osnovni problemi u gradu i selima. Dovoljno je da se pogledaju udarne rupe na saobraćajnicama, trotoarima, parkiralištima…

Predsednik Opštine i njegov zamenik su „zaslužni“ za mnoge nezakonitosti u radu lokalne samouprave. Naknadno izdavanje građevinskih dozvola, funkcioneri u sukobu interesa i javne nabavke su očigledan primer.

Pitamo još uvek aktuelnu vlast koliko je famozna Komisija podelila kadrovskih stanova i po kom kriterijumu.

Vlast na kraju grejne sezone Preporukom traži da J. P. Za stambene usluge „Bor“ bude menični garant za nabavku dopunske količine ugljeva za J.K.P. „Toplana“ čime će ova grejna sezona ostati upamćena kao najskuplja do sada iako je zima bila blaga.

Aktuelna vlast danas postoji samo na papiru. Vlast lažnih obećanja i nedomaćinskog ponašanja koja nema program razvoja opštine Bor mora biti promenjena.  Što pre to bolje!

DSS se zalaže za promene i neće ni u kom slučaju podržati opstanak ove štetočinske vlasti.  Očekujemo odgovorno ponašanje svih odbornika!

Opštinski odbor DSS u Boru

preporuka

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !