);

„Maxi“ u Boru najskuplji

Bor, 11. april

Autor: M.P.

Asocijacija potrosaca

Drugi put ove godine, Pokret potrošača Bor Asocijacije potrošača Srbije (APOS), uradio je monitoring cena (uporedne cene) u marketima u Boru, Zaječaru i Novom Sadu. Obuhvaćeni su u Boru: Maxi, Roda, Idea, Lav, MZ i Centroistok, a u Zaječaru: Maxi, Interex i Roda. Tim povodom, danas, u borskoj biblioteci, održana je konferencija za medije na kojoj su predstavljeni rezultati istraživanja. Supermarket „Maxi“ u Boru je najskuplji, a „Roda“ u Zaječaru je najjeftinija.

– „Maxi“ u Boru je supermarket i zato je skuplji nego u Zaječaru gde ima status diskonta. Pokušavam da dođem do razgovara sa portparolom „Maxi“ trgovine i dobijem objašnjenje. Naglasio bih da nismo radili istraživanje u marketu „Idea“ u Zaječaru jer nisu bile istaknute cene a bilo je prekasno da se pozove tržišna inspekcija, rekao je Zoran Andrejić, predsednik UO APOS.

Milica Živković, saradnik APOS-a, istakla je da nisu imali većih problema u marketima prilikom istraživanja. Menadžment „Interexa“ u Zaječaru im je rekao da vikendom, kada su akcije, polovinu njihovih mušterija čine Borani. Nezvanično, mogli smo čuti, pominje se ubrzo otvaranje ovog objekta i u Boru.

Zaključak je da su trgovine u Boru skuplje nego u Zaječaru. Ovoga puta, za razliku od prvog ovogodišnjeg istraživanja, Novi Sad je skuplji od Bora.

Meso i mesne preradjevineMleko i mlecni proizvodiVoce i povrceProizvodi od zitaOstali prehrambeni proizvodiUporedne cene za gradove

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !