);

Opljačkali RTB Bor za 32 miliona

Bor, 12. april

Privedeni nekadašnji čelnici borskog rudnika Milovan Stupar, Slavoljub Marković i Jelena Adamović, a krivična prijava podneta protiv Nebojše Radoševića, bivšeg direktora RBB, piše Kurir.

Milovan Stupar (52), rukovodilac mašinskog održavanja Rudarsko-topioničarskog basena Bor i predsednik Komisije za nabavke, Slavoljub Marković (62), direktor elektromašinskog održavanja, i Jelena Adamović (44), pomoćnik direktora za komercijalu i marketing RTB Bor, svi iz Bora, uhapšeni su zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja oštetili RTB Bor za oko 300.000 evra. Njima je određen pritvor do 48 sati, a krivičnom prijavom obuhvaćeni su i Nebojša Radošević (66), bivši direktor Rudnika bakra Bor, zatim članovi komisije za nabavku Mira Tončić (46), Stojanka Đorđević (46) i Zoran Petrović (44), kao i Mirjana Popadić (33), pomoćnik direktora za pravne poslove, svi iz Bora, kao i Dragan Dumitrašković (62), koji je jedini iz Beograda i vlasnik je i direktor firme DFD „Galaksi“ iz Beograda.

– Oni se sumnjiče da su od 13. maja 2010. godine pa do 20. oktobra iste godine inicirali nabavku jednog gonjenog i tri pogonska zupčanika za mlin bez odgovarajuće tehničke pripreme i bez izrađene tehničke dokumentacije, a potom su na osnovu prethodnog dogovora povećali količinu trebovane opreme i za taj posao unapred odredili firmu DFD „Galaksi“ – kaže sagovornik Kurira iz istrage.

Oni su favorizovali DFD „Galaksi“ u dobijanju tog posla iako firma nije vlasnik tehničke dokumentacije potrebne za izradu tih zupčanika.

– Jelena Adamović je naknadno ubacila ponudu „Galaksija“, koja je uvećana za još jedan gonjeni zupčanik, iako ponuđaču nije upućen zahtev za dostavu ponude – navodi naš sagovornik.

Osumnjičeni su izborom DFD „Galaksija“ kao najpovoljnijeg dobavljača njemu pribavili nezakonitu imovinsku korist od oko 32.826.956 dinara, odnosno oko 300.000 evra na štetu RTB Bor.

Jelenin brat član URS

Jelena Adamović je, inače, sestra Nebojše Videnovića, predsednika Opštine Bor i člana URS.

– Njoj, kao i Milovanu i Slavoljubu, juče je određen policijski pritvor do 48 sati, nakon čega će biti privedeni istražnom sudiji. Ostali osumnjičeni juče su bili na informativnom razgovoru, nakon čega su pušteni da se brane sa slobode – navodi sagovornik Kurira.

Krivične prijave

♦ Nebojša Radošević, bivši direktor RBB
♦ Mira Tončić, član komisije za nabavku
♦ Stojanka Đorđević, član komisije za nabavku
♦ Zoran Petrović, član komisije za nabavku
♦ Mirjana Popadić, pomoćnik direktora za pravne poslove
♦ Dragan Dumitrašković, direktor firme DFD „Galaksi“

Privedeni

♦ Milovan Stupar, rukovodilac mašinskog održavanja RTB Bor
♦ Slavoljub Marković, direktor elektromašinskog održavanja
♦ Jelena Adamović, pomoćnik direktora za komercijalu u marketingu.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !