);
Breaking News

Zvanično saopštenje MUP-a Srbije povodom hapšenja i privođenja rukovodilaca u RTB Bor

Bor, 12. april

U nastavku akcije na suzbijanju zloupotreba u privrednom poslovanju policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije – Policijske uprave u Boru, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Zaječaru, 11. aprila 2013. godine, lišili su slobode:

1. M. S. (1961) iz Bora, tehničkog rukovodioca elektromašinskog održavanja pogona „Veliki Krivelj“ privrednog društva RBB „Bor“ i predsednika Komisije za nabavke,

2. S. M. (1951) iz Bora, direktora elektromašinskog održavanja privrednog društva RBB „Bor“,

3. J. A. (1969) iz Bora, pomoćnika direktora za komercijalu i marketing RBB „Bor“.

Krivična prijava u redovnom postupku biće podneta protiv šest osoba osoba i to: N. R. (1947), bivšeg direktora RBB Bor, M. P. (1980), pomoćnika direktora za pravne poslove, tri člana komisije za nabavku: M. T. (1967), S. Đ. (1967) i Z. P. (1969), svi iz Bora, kao i D. D. (1951) iz Beograda, vlasnika i direktora „DSD Galaksi“ Beograda, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Postoji osnovana sumnja da su ove osobe, u periodu od 13. maja do 20. oktobra 2010. godine, inicirali nabavku jednog gonjenog i tri pogonska zupčanika za mlin bez odgovarajuće tehničke pripreme, odnosno bez izrađene tehničke dokumentacije, a da su pritom na osnovu prethodnog dogovora povećali količinu trebovane opreme i za taj posao unapred odredili privredno društvo „DSD Galaksi“ Beograd.

Osumnjičeni se terete da su favorizovali privredno društvo „DSD Galaksi“ Beograd u cilju dodele ovog posla, iako ono nije vlasnik tehničke dokumentacije potrebne za izradu navedenih zupčanika. J. A. je, kako se sumnja, naknadno ubacila ponudu firme „DSD Galaksi“ Beograd, koja je uvećana za još jedan gonjeni zupčanik, iako ponuđaču nije upućen zahtev za dostavu ponude.

Izborom „DSD Galaksi“ Beograd, kao najpovoljnijeg dobavljača, ovom privrednom društvu je omogućeno sticanje protivpravne imovinske koristi u iznosu oz 32.826.956,00 dinara ili oko 300.000 evra, na štetu RBB „Bor“.

Beograd

Broj: 124/12

12. 04. 2013. godine

Share

5 thoughts on “Zvanično saopštenje MUP-a Srbije povodom hapšenja i privođenja rukovodilaca u RTB Bor

  1. Zamolio bih onog levaka ( prvi s leva ) da da komentar na ovu vest. Inače firma DSD galaksi je u vlasništvu Dragana Dumitraškovića, jel vam to ime možda poznato.

  2. ALO BRE,PA GDE NJIH ,ONI SVE POŠTENO STEKLI,TAKO IM PIŠE U OPISU RADNOG MESTA, POKLONITE IM ŠTAPOVE ZA PECANJE DOK BUDU U APARTMANIMA ;;VILE GENČIĆ;;JER JE BLIZU TIMOL DA SE MALO ODMORE,MORE UDRIIIIII BANDUUUUUUUUUU,NABIJTE IM BUKAGIJE……..NADAM SE DA ĆETE IH SVE POHAPSITI……..

  3. Bože dragi štaga ih je?!
    Za početak na Kapiju Bora hitno stavljati rešetke i konačno joj naći adekvatnu funkciju!!!

  4. A ove gore nemojte da zalite.
    Blagoje im lepo smestio. Neka se paze i ostali poltroni oko njega, a posebno ovi sto im vire samo pertle. Da l’ se isplati da ga slusaju i trpe mobing da bi mogli da kraduckaju po malo ili sta vec…?

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !