);

Određen pritvor čelnicima RTB Bor

Bor, 15. april

Istražni sudija Višeg suda odredio je da Milovan Stupar, Slavoljub Marković i Jelena Adamović ostanu iza rešetaka zbog sumnje da su oštetili firmu za 32.000.000, piše Kurir

Istražni sudija Višeg suda u Zaječaru odredio je, posle saslušanja, pritvor Milovanu Stuparu, direktoru Toplane i doskorašnjem rukovodiocu Rudnika bakra Veliki Krivelj, Slavoljubu Markoviću, direktoru elektromašinskog održavanja u RTB i predsedniku Komisije za javne nabavke, kao i Jeleni Adamović, pomoćnici direktora za komercijalu i marketing RTB Bor. Njih troje su privedeni zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja oštetili Rudarsko-topioničarski basen Bor za oko 32 miliona dinara ili 300.000 evra.

– Oni su inicirali nabavku jednog gonjenog i tri pogonska zupčanika za mlin bez odgovarajuće tehničke pripreme i bez izrađene tehničke dokumentacije, a potom su, na osnovu prethodnog dogovora, povećali količinu trebovane opreme i za taj posao unapred odredili firmu DFD „Galaksi“ iz Beograda, vlasnika i direktora Dragana Dumitraškovića – kaže izvor Kurira u istrazi.

Dumitrašković je do 2000. bio najbliži saradnik sadašnjeg direktora RTB Blagoja Spaskovskog. Jelena Adamović rođena je sestra Nebojše Videnovića, predsednika opštine Bor i predsednika OO G17 plus u Boru.
Krivičnom prijavom obuhvaćeno je još pet osoba, među kojima i Nebojša Radošević, koji je do nedavnog odlaska u penziju bio jedan od najbližih saradnika Blagoja Spaskovskog.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !