);

DSS BOR : Izbori su jedino rešenje za nagomilane probleme

Opštinski odbor Demokratske stranke Srbije u Boru

ul. D. R. Bobija br. 72, 19210 Bor

Tel.: 030/24-95-881

DSS BOR: IZBORI SU JEDINO REŠENјE ZA NAGOMILANE PROBLEME!

Nakon svih dešavanja u opštini Bor očigledno je da osim novih izbora ništa drugo neće trajnije rešiti probleme.

Podsećamo naše sugrađane da je Vlast dobila  njihovo poverenje  na izborima na osnovu raznih, ispostavilo se lažnih, obećanja.

Dobro je svima poznato da je DSS 2010. godine inicirala promenu vlasti u Boru zbog lošeg funkcionisanja koalicije.

Princip političke i svake druge odgovornosti mora biti uvek na prvom mestu za svaku koaliciju i svaku partiju.

Problemi u opštini Bor su ogromni. Građani, na žalost, nisu do kraja upoznati sa razmerama tih problema jer je većina medija pod direktnom cenzurom vlasti..

A istina je da su mnoge nezakonitosti u opštini isplivale na površinu. I tek će isplivati.

Za sve sumnjive rabote  „najzaslužnija“ je aktuelna opštinska vlast koja postoji još samo na papiru.

Javna preduzeća su u ogromnim problemima. Dok TIR potražuje od Toplane preko 200 miliona dinara, rukovodstvo Toplane, čiji je direktor u pritvoru, planira kupovinu dodatnih količina uglјa za proteklu grejnu sezonu. Postavlјa se pitanje kako je moguće da ova grejna sezona bude uspešna a da se za energente mora izdvojiti više novca od planiranog planom poslovanja?!  Kad se još zna da je protekla zima bila blaga !? Sumnjivo… Višegodišnji minus u poslovanju polako približava toplanu nerešivoj situaciji. Posebno, kakav je interes toplane da nabavlja ugalј od privatnika?

Gradnja bez građevinskih dozvola (koje se na čudan način pojavlјuju nakon završetka gradnje), članovi veća u sukobu interesa, ,,domaćinska“ podela opštinskih stanova  i sumnjive javne nabavke su stvari koje moraju dovesti do pada ove vlasti! Moraju se oglasiti i nadležni organi.

Predsednik opštine se ne oglašava, iako je njegov partijski kolega, do pre neki mesec odbornik, a sada direktor toplane trenutno ,,na službenom putu“, a još dvojica članova Opštinskog veća u sukobu interesa.

Na sednici Opštinskog veća sve je proteklo mirno. Saziva se sednica SO Bor kao da je sve u redu. Očigledno je da se mnogi plaše odlaska u opoziciju, pa i dalјe podržavaju vlast koja ne radi u interesu većine građana. Postavlјa se pitanje zašto SPS ćuti. Da li je reč o kalkulaciji ili nečem drugom.

 

DSS se zalaže za promene i neće ni u kom slučaju podržati opstanak ove štetočinske vlasti. Izbori su najbolјa opcija! Ko ih se plaši ne treba da učestvuje u političkom životu!

                                                                

                                                                                   Opštinski odbor DSS u Boru

 

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !