);
Breaking News

Državi trebalo četiri godine da otkrije nedostatak dozvola za gradnju topionice

Bor, 19. april

Saopštenje za javnost Demohrišćanske stranke Srbije – Bor 

Predstojeća sednica SO Bor će, po svemu sudeći, biti još jedan dokaz da je partiokratski sistem preuzeo vladavinu i u našoj opštini i da su stranački interesi i kadrovi jedini princip za sprovođenje onog što bi trebalo da se zove lokalna demokratija. Očigledno je da će najavljeno restrukturiranje lokalne vlasti (koje je u najavi još od početka godine) biti samo matematičko i materijalno ,,obaranje ruku„  najjačih igrača na našoj lokalnoj političkoj sceni. Za udžbenike je ponašanje pojedinih odbornika i njihovo preskakanje iz odborničke grupe u odborničku grupu, po potrebi i interesu! Očigledno je da pojedini odbornici beskrupulozno žele da naplate poslednju četvrtinu svog mandata (još maksimum godinu dana do redovnih lokalnih izbora u Boru) dobijenog na pojedinim listama na sasvim drugačijoj priči i principima od onih koje sada prikazuju!

I pored najave rekordno visokog opštinskog budžeta došli smo do sredine aprila gde se još uvek ne vidi ni jedan  efekat obećanih para u izgradnju opštine Bor. Na ulicama se jedino registruje ponovno punjenje udarnih rupa u asfaltu na istim onim mestima gde godinama ulažemo budžetski novac za isto to zakrpljivanje. I dalje imamo (u večernjim časovima) najmračniju glavnu ulicu u Srbiji i , sada već, totalno mračni centralni gradski park (pored Doma kulture). Da li opštinska komunalna inspekcija primećuje da su u centru grada zelene površine (npr. travnjak ispred Doma kulture i nekadašnjeg Beka) izrovane kamionima a da niko od nadležnih nije ni pokušao da pronađe odgovorne!

Već dva meseca veoma kompetentna lica tvrde da je u potpunosti stala izgradnja nove topionice! Svi pričaju o razlozima pomenutog zastoja jedino se ne oglašava Boban Todorović – prvi čovek TIR-a i ličnost koja sve pomenute informacije treba da potvrdi ili opovrgne. Do tada će (nezvanično) Borom kružiti verzija da je zastoj u izgradnji nastao zbog nemanja građevinskih i upotrebnih dozvola (!?), što bi bila velika sramota i rukovodstva RTBa i države kojoj je trebalo skoro četiri godine da to ,,otkrije„! Očigledno da je ,,vodeći borski vizionar„ u svojim vizijama zaboravio na papire predviđene zakonom.

DHSS Bor pita nadležne za održavanje monitornig sistema borskog vazduha (a postalo je veoma diskutabilno utvrditi ko je nadležan: opština ili RTB): zašto ne radi monitoring sistem koji građanima opštine Bor pokazuje (i dokazuje) u kakvoj ekološkoj sredini žive? Bilo bi krajnje licemerno kada bi neko kao razlog naveo nedostatak para jer se neuporedivo veći novac troši na mnoge manje potrebne stavke (pre svega ZOO vrt), jer nema ni jedne značajnije stvari od zdravlja građana borske opštine i ne postoji ni jedno opravdanje za ne- pokretanje sistema za ispitivanje vazduha na našem nebu!

DHSS-u  Bor su, kao stranci koja se drži svojih principa, pristupila i dva opštinska odbora stranaka koje su na lokalnim izborima 2010. nastupile na zajedničkoj izbornoj listi čiji je nosilac bio Miloš Momčilović. To su opštinski odbor Zelene – ekološke stranke (čiji je predsednik Mithat Nokić) i Opštinski odbor Socialdemokratske unije Žarka Koraća. Razlog koji oni zajednički navode je želja da se aktivno učestvuje na lokalnoj političkoj sceni, a i podatak da i posle tri godine od održanih izbora u Boru centrale pomenutih stranaka nisu pokazale nikakvo interesovanje za saradnju sa svojim odborima u Boru! Istovremeno sa zastupnicima ove dve stranke u OO DHSS prešlo je i tridesetak članova ove dve stranke. Nadamo se da će pod okriljem DHSS-a oni moći da iskažu svoje političke stavove.

Demohrišćanska stranka Srbije, Bor

 

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !