);

Bor: Sutra sednica SO, ko ima većinu?

Bor, 22. april

Autor: M.C.

Videnovic Coka Marin 2011

Na sutrašnjoj sednici SO Bor (sazvanoj u poslednji čas pred istek roka od tri meseca), iako su na dnevnom redu 32 tačke, glavna priča svodiće se na ispitivanje ko je za koga i ko ima odborničku većinu. Nakon cepanja DS-a, sada se postavlja pitanje kom će se carstvu prikloniti njihovi odbornici i da li će i dalje na pozicijama direktora nekih javnih i društvenih preduzeća ostati „žuti“ šefovi. Po svakoj logici Orsovanović u Komunalnom i Frišković u Vodovodu trebalo bi da se zahvale, ukoliko ovaj drugi, kako se šapuće, nije promenio dres pa otišao u naprednjake. Njemu to i ne bi bilo teško, jer je od velikog socijaliste, postao demokrata sa apsolutnom privrženošću RTB-ovom G-17 (neki to od juče zovu i URS). Uostalom, sutrašnja sednica SO pokazaće „ko je vjera a ko nevjera“, ko koga štiti i ko i kakav interes ima.

Ovo nisu dani za opuštanje, jer u SO i RTB Bor dešavaju se krupne zgode i nezgode, previše je neizvesnosti na raznim poljima, od nedavnog hapšenja i istine o policijskim kontrolama do zaustavljanja gradilišta nove topionice i izveštaja o prošlogodišnjem poslovanju , tako da bi još jedna relativno mirna sednica pokazala bespotrebno-nezgodnu nespremnost i uspavanost kako bi se održalo postojeće stanje. U svakom slučaju, ko god bude obezbedio odborničku većinu, ona će biti tesna i zato postoji bar malo neizvesnosti.

Nije samo DS u Boru u krizi, ne štima ni u SNS, gde je krajnje vreme da se vidi ko je sa kime i koja će struja da pobedi. Direktorski dvojac u RTB, do nedavno snažno usidren u partijskim lukama, danas je – očegledno je na svakom koraku – uzdrman i samo je pitanje dana kada će se nešto veće dogoditi. Zato sutrašnju sednicu SO Bor treba shvatiti kao bitnu za dalji napredak grada i opštine, jer pokušaji da se „skloni“ Nebojša Videnović neće proći tek tako, a vreme će pokazati ko stoji iza koga i gde je čije mesto. Bor, sigurno je, zaslužuje kvalitetniju vlast i manje mešanja, ovakvog kakav jeste, RTB-a u rad cele lokalne samouprave.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !