);

Sajam bilja i – izobilja

Bor, 22. april

Autor: B.F.

Deseti Sajam lekovitog bilja i seoskog turizma, održan minulog vikenda u Sportskom centru u Boru, okupio je 45 izlagača iz cele Srbije, najviše iz Timočke krajine. Bilo je svega i svačega, najviše ponuda turističkih organizacija, ali se moglo videti i kupiti pregršt novih kvalitetnih suvenira, slika, raznih starina i umetničkih predmeta od drveta, keramike i metala, bilo je vazda čajeva, spremljenih lekovitih biljaka po posebnim recepturama, pojavili su se i slikari amateri, doneta su originalna pića, stara jela, a posebno je poradovala domaća radinost iz Homolja, sa Stare planine, iz Šumadije. Lepa i korisna manifestacija sa atraktivnim otvaranjem i nastupom KUD-a Bor. Turistička organizacija Opštine Bor pokazala se u najlepšem svetlu. Nažalost, posetilaca nije bilo u dovoljnoj meri, malo zbog vikenda i lepog vremena koje je izmamilo u prirodu, malo zbog nedovoljno para za agresivniju  propagandu. Ipak, zahvaljujući ljudima iz Turističke organizacije, dogodila se manifestacija koja će ubuduće mnogo značiti za razvoj turizma u ovom kraju.

Naš fotoreporter zabeležio je detalje sa ove, vredne dvodnevne manifestacije koja je, po sadržaju i ideji, prevazišla lokalni, pa i regionalni karakter.

Sajam lekovitog bilja 1Sajam lekovitog bilja 5Sajam lekovitog bilja 6Sajam lekovitog bilja 12Sajam lekovitog bilja 11Sajam lekovitog bilja 7Sajam lekovitog bilja 10Sajam lekovitog bilja 4Sajam lekovitog bilja 8Sajam lekovitog bilja 2Sajam lekovitog bilja 3Sajam lekovitog bilja 9

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !