);

Bor: Žikić i SPS izgubiše vlast!

Bor, 23. april

Autor: M.C.

Današnja sednica SO Bor protekla je u smišljenoj smeni Dragana Žikića, predsednika SO Bor i odborničkoj ostavci Milice Kabić (DS). Ipak, Dragan Žikić (ili Dragan Živković kako ga je u diskusiji nazvao odbornik Blagoje Spaskovski) bio je u apsolutnom centru pažnje. Žikić je prvi stao za govornicu:

-Ćutao sam do sada zarad uspešenosti koalicije, ali ovde je bilo previše nezakonitosti. Nije bilo javnih nabavki, nego se posezalo za retroaktivnim odlukama i prikupljanjem dokumenata. To će nadležni organi utvrditi, verujem brže nego što se do sada radilo. SPS i ja odlazimo iz vlasti, ali nećemo ostati po strani, borićemo se za zakonitost i principe naše partije. On je podsetio da RTB u prošloj godini nije ni dinar uneo u lokalni budžet.

Dr Predrag Balašević i Dragan Marković (VDSS i DSS) naglasili su da neće glasati za odlazak Žikića iako i on snosi deo krivice za dosadašnji nekvalitetan rad i „kupovinu“ odbornika.

Diskutovali su i Žarko Timotijević, Radmila Zajekesković, Milinko Živković, javio se i Blagoje Spaskovski:

-Prekonponovanje vlasti je aktuelno svuda. I u vrhovima vlasti bilo je ucenjivanja, ali ovde je toga mnogo manje. Nikome ne uzimam za zlo što drugačije misli, pa ni Balaševiću i Markoviću. Poznajem Žikića kada je nosio crvenu pionirsku maramu, ali ja ne znam da mrzim, mada su sinoć prisluškivani telefoni. URS će glasati za novu koaliciju.

Dragan Žikić je replicirao:

-I ja se sećam Spaskovskog iz vremena vezivanja crvenih marama i plavih kapa i zato sam se rasplakao. On kaže da je Milinko Živković glavni poslovođa Bora, ne to je upravo Spaskovski. On je to i priznao na jednoj od ranijih sednica SO.

Polemika, uz replike, nastavlja je u istom tonu. Blagoje Spasksovski:

-Sve ovo što je rečeno, Dragane, jeste važno. Nemojmo poistovećivati partiju sa sobom. Ni ja neću večito biti ovde. Svakome dogori jednog trenutka. Počeli smo ličnim napadima. Milinko jeste glavni, on je ekonomista a bavi se tehnikom, to je za svaku pohvalu. Živković je i poslanik parlementa i zato ga moramo uvažavati bar za nijansu više od drugih… Šest dana nije spavao da bi dobio dozvole, izgubili smo je zbog zakasnele dokumentacije. Ja znam ko je poslovođa, to je moj drug.

Dragan Žikić je tajnim glasanjem razrešen funkcije.

Sednica SO Bor 4Sednica SO Bor 5Sednica SO Bor 2Sednica SO Bor 3Sednica SO Bor 1

Share

One thought on “Bor: Žikić i SPS izgubiše vlast!”

  1. Ma da li je moguce??? Ovakvi se razgovori vode????

    Argumentacija je izvanredna: „Djole je moj drug“ ; „Zajedno smo piskili u pesku“; i slicno. Sramota!

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !