);

Nije bilo (pravog) mitinga protiv Spaskovskog!

Bor, 29. april

Autor: M.C.

Na poziv borskog SPO-a da se minule subote u centru Bora, kod spomenika ispred bivše “Jugobanke”, održi Miting protiv Blagoja Spaskovskog nije bilo odziva, sem dvadesetak pristalica, grupe novinara i znatiželjnika. Predstavnici SPO položili su vence i cveće povodom 120 godina od rođenja Draže Mihajlovića i 900 godina od rođenja Stefana Dečanskog. Darjan Todorov, predsednik borskog SPO, održao je improvizovanu konferenciju za novinare rekavši da ni jedna opoziciona partija, sem DVERI, nije prihvatila njihov poziv. Čak i unutar sopstvene stranke, na opšte iznenađenje, desio se opurtunizam u poslednjem trenutku.

-Neko nam je polupao prozore na vratima stranke u NGC, plakate za miting cepane su u najbržem mogućem vremenu, radnici i građani imali su razne pritiske da se ne pojave, ali mi ćemo se, ako treba i do poslednjeg časa, boriti za Bor i opstanak RTB-a koji je ugrožen i čija je sudbina sve neizvesnija. Nećemo stati, jer i ovo je početak jedne velike bitke za Bor-rekao je Todorov.

Ostaje utisak da ova mala partija nije sama mogla da organizuje značajnije okupljanje, mada sazreva mišljenje da je “nešto trulo u državi Danskoj”. Izabran je najgori mogući termin, loše je odrađena propaganda, narod nije ni izbliza upoznat sa ciljem i zahtevima organizatora. Pitanje je da li je u ovakav skup trebalo “trpati” Dražu i Stefana Dečanskog! Ipak, okuražilo se, jer ovih dana i sindikati u RTB pokreću velike akcije zahtevajući od najviših državnih organa da ih, bez direktora, prime na razgovor o pravoj istini u RTB. Zaklanjanje iza gradnje nove Topionice bakra i Fabrike sumorne kiseline postaje providna priča rukovodstva kako bi dobilo na vremenu, mada je radnicima sve jasnija slika stvarnog stanja, od proizvodnje i poslovanja do završetka kapitalnih investicija, korupcije i kriminalnih radnji koje potresaju ceo kombinat bakra.

SPO miting 1SPO miting 2SPO miting 3SPO miting 4SPO miting 5

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !