);

Zar i Bor u Ničićevoj i URS-ovoj državi

Bor, Zaječar, 29. april

 Autor: M.Ilić

Vest da Boško Ničić pravi neku svoju Zajednicu opština u istočnoj Srbiji niti je prijatna, niti može da se prihvati bez šireg komentara ili bar opomene najodgovornijim u državi da je u borbi za vlast  sve moguće i da privilegovani pojedinci mogu da rade šta god im je na volji. Ma koliko zakonski ova ideja bila moguća, političko i svako drugo pitanje je – zašto nam se tako nešto danas događa i kome je takav pokušaj potreban? Opštine Bor, Knjaževac i Boljevac, plus niška Medijana sve su u URS-ovom zagrljaju (U Medijani je, nezvanično saznajemo, na čelu blizak rod Milana Đokića, Dinkićevog predsednika u Knjaževcu), i one su te koje navodno pretenduju da budu Zajednica i imaju kolač vlasti. Njima je, po Ničiću, kako piše današnji Kurir, dozlogrdio Beograd i hoće da se osamostale i budu svoji na svome. A večiti gazda Zaječara i “knjaz Timočki” imao je i ugovor sa narodom, a da li ga je ispoštovao, vreme je pokazalo i zato nisu potrebna bilo kakva dokazivanja. Potrebno je, najblaže, izvinjenje građanima.

U ovom slučaju, ne plaši se Ničić Beograda koji mu je u mladim danima mnogo pomogao, kasnije ga podržavao, pazio i mazio. Nije Beograd ni kroz istoriju pljačkao i čerupao istočnu Srbiju. Ovaj deo naše zemlje izuzetno je važan i – uvek bio i biće – neodvojivi od matice i žila kucavica celog našeg naroda. Ne samo zbog rudarskog Bora, nego i zasluga u oslobodilačkim ratovima, u posleratnoj izgradnji i obnovi, u kulturi, tradiciji… “Knjaza” je, izgleda, obuzeo strah od gubljenja nagomilane moći i odalska u političku penziju. Političko-propagandna mašinarija je oslabila, danas je ta neodoljiva sila na starni suparnika, na onoj strani koja pripada Saši Mirkoviću i naprednjacima koje Dinkić nikako da shvati i prihvati, možda i zbog “5. oktobra”. Niko nije kriv Dinkiću i njegovim pulenima, (nekad broj jedan Ničić, sada Đokić i Spaskovski), što su i oni kumovali sumnjivoj, ekonomski posmatrano, investiciji na Staroj planini ili brižnom čuvanju Blagoja Spaskovskog na vrhu RTB Bor, kompanije koja  se trese iz temelja po svim šavovima. Dinkićevi su pre neki dan, nažalost, u saradnji sa SNS i LDP, smenili predsednika Skupštine opštine Bor Dragana Žikića, izgleda samo što je predsednik lokalnih socijalista i što im ne dozvoljava da vršalju u bezakonju. Da li je Žikić smenjen i zato što ni u snu ne bi podržao URS-ovu regionalizaciju i Ničićevu “Istočnu Kneževinu”? Zar i BOR, sa svojom ionako iritiranom radničkom klasom, svrstavati u taj (NE)RED. Ako ništa drugo, greh je i tuga i opomena činiti to, i danas, garavom Boru!

Sramota Srbijo, nema opravdanja za jedan ovakav pokušaj, pa makar bio i od Dinkićevih miljenika i mezimaca kojima je do sada, čini se, bilo malo interesa i vajde od ove kolebljive vlasti? Malo li je Dinkiću, Ničiću, Đokiću, dr Marjanoviću iz Boljevca, posebno Blagoje Spaskovski… Dokle, bre, dokle! Sjašite, bre, jedanput narodu sa grbače, ne samo zbog istoka Srbije, nego – kad malo razmislite – i vas samih…!

Boško Ničić
Boško Ničić

Spaskovski i Dinkic 1

Djokic
Milan Đokić
Dr Nebojša Marjanović
Dr Nebojša Marjanović
Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !