);
Breaking News

Sutra se u Zlotu obeležava Dan pobede nad fašizmom

Bor, 8. maj

Održana konferencija za novinare novog rukovodstva SUBNOR-a Bor

Autor: S.R.

brana 1 brana2 brana3

Na današnjoj konferenciji za medije novog predsednika opštinske organizacije SUBNOR-a Bor Brane Filipovića rečeno je da se sutra, 9. maja, u Spomen parku u selu Zlot obeležava Dan pobede nad fašizmom. Vence i cveće na spomenike izginulim partizanima i crvenoarmejcima položiće delegacije Opštine Bor, pripadnika Vojske Srbije, Ambasade Ruske Federacije, Mesne zajednice Zlota i SUBNOR-a Bor. U kulturnom programu učestvuju učenici OŠ „Petar Radovanović“ iz Zlota.

Brana Filipović je upoznao novinare sa izbornim aktivnostima u opštinskoj oragnizaciji podsećajuči da više od 3.000 članova, uglavnom mlađih učesnika poslednjih ratova, predstavljaju glavnu snagu ove patrioteske organizacije kojoj će uskoro pristupiti i kolektivni članovi više društevnih organizuacija, u prvom redu izviđači, planinari i Aero klub.

SUBNOR će pokrenuti, naglašeno je, inicijativu za vraćanje „Oktobarskih svečanosti slobode“, manifestacije koja se ne tako davno održavala povodom Dana oslobođenje Bora u Prvom i Drugom svetskom ratu.

U novom rukovodstvu Branislav Dimitrijević iz Zlota je zamenik predsednika, a Jordan Čorboloković je sekretar. Članovi Predsedništva su i Žarko Petrović i mr Dragan Štrbac.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama