);

Nova, stalna rubrika: Stvarna slika svakodnevne aerozagađenosti u centru Bora – izveštaji državne Agencije za zaštitu životne sredine

Bor, 23. maj

Autor: B.F.

23 5 zagadjenost Bor dim

Od DANAS, pa ubuduće, na sajtu Medija centra Bor, na ovom mestu, svako pre podne objavljivaćemo stvarnu sliku aerozagađenosti Bora sa merne stanice u centru grada, u gradskom parku. To su podaci sa grafikona državne Agencije za zaštitu životne sredine. Dosadašnja merenja, poslednja dva meseca, ravna su katastrofi. Najteži otrovi iz topioničkih pogona zasipali su grad i okolinu najčešće noću, dok građani spavaju, što navodi na sumnju da je i ljudski faktor u pitanju. Kako nezvanično saznajemo, inspekcija i policija već su više puta interevenisali, tako da se očekuju energične mere i kazne za nesavesne. Uskoro ćemo objaviti i detalje uništenja dela useva i pčelinjaka u predelu Bezonika i Krivelja sa autentičnim fotografijama i dopisima ministarki Zorani Mihajlović koju je Ekoagenda 1935 već obavestila o ekološkim incidentima u borskom kraju, ali odgovora, zasad, i nažalost – nema!

Istovremeno, još nema zvaničnih informacija kada će biti nastavljeni radovi na izgradnji nove topionice i Fabrike sumporne kisline. Ministar Mlađan Dinkić izkavio je da će radovi kasniti i da je realno da izgradnja ovih, kapitalnih objekata vrednih 300 miliona evra bude okonačana na proleće iduće godine (ne do kraja ove kako u RTB stalno najavljuju). Naravno, Dinkiću čiji URS vlada Opštinom Bor (isto je i u Knjaževcu, do nedavno je bilo i u Zaječaru) nije lako verovati. Bar nas iskustvo tako uči.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !