);
Breaking News

Političari da se ne mešaju u rad medija

Bor;24.maj

Autor: D.T. Izvor: Kurir

Sloboda medija mora biti na prvom mestu. Ivar Ruzdal, predstavnik Evropske asocijacije novinskih izdavača (ENPA), juče je u hotelu „Hajat“ održao konferenciju na kojoj je istakao da mediji moraju postati nezavisni.

Naša asocijacija pre svega se bavi promovisanjem novinskog izdavaštva i biznisa u Evropi. Nama su priključene 22 zemlje koje su članice EU, ali i Norveška, Švajcarska i Srbija. Ono zbog čega smo ovde je da bismo, pre svega, skrenuli pažnju da mediji moraju biti slobodni i da političari ne smeju da se mešaju u slobodu medija – kaže Ruzdal i dodaje da je ono osnovno što ENPA smatra prioritetima sloboda štampe, ostvarivanje prihoda štampanih i digitalnih medija, odnos s klijentima i s korisnicima u najširem smislu (od medijske pismenosti do uvođenja medija u škole), vrednost sadržaja, zaštita autorskih prava…

– Sloboda štampe znači da možemo da se zaštitimo od onoga što ne volimo i od onoga što smatramo neukusnim – kaže Ruzdal i dodaje da je žuta štampa deo trenda kojim se razvija određeni biznis, ali da osnovni principi štampe moraju da se primenjuju.

O Kosovu

Vaša vlada zaslužuje poštovanje

Ivar Ruzdal prokomentarisao je i trenutnu situaciju na Kosovu, kao i pregovore koji su u toku.

– Ono što vaša vlada trenutno radi imaće veoma pozitivan efekat. Taj čin i sve što se sada dešava izazvali su veliko poštovanje u mnogim zemljama – kaže Ruzdal.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama