);

NALED: Još nedelju dana za prijave na konkurs „Upoznaj državu Srbiju“

Bor, beograd, 8. jun

Saopštenje za javnost

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) podseća sve zainteresovane studente iz dijaspore da je ostalo još samo nedelju dana da se prijave na konkurs „Upoznaj državu Srbiju“. Reč je o projektu pokrenutom uz podršku Ambasade Švajcarske i Telenor fondacije u okviru kojeg studenti iz dijaspore mogu da posete Srbiju od 1. do 19. jula i obave letnju praksu u lokalnim samoupravama i kompanijama. Cilj projekta je upoznavanje studenata sa načinom funkcionisanja lokalne administracije i privrede, kao i motivisanje da se trajno vrate u Srbiju i znanje i iskustvo stečeno u inostranstvu upotrebe za podsticanje lokalnog ekonomskog razvoja.

Gradovi i opštine koji su do sada potvrdili učešće su Beograd, Niš, Kragujevac, Užice, Ruma, Pirot, Negotin, Kikinda i Sombor. Rok za prijavljivanje je 15. jun, a uslovi koje bi kandidati trebalo da ispunjavaju jesu da govore, pišu i čitaju srpski jezik, da se trenutno nalaze na osnovnim ili postdiplomskim studijama odnosno specijalizaciji u inostranstvu, kao i da postižu zavidne rezultate.Dokumenta koja su obavezni da prilože su motivaciono pismo, skenirana prva strana pasoša, dokaz o studijama u inostranstvu u toku školske 2012/2013 i biografija sa fotografijom ne starijom od godinu dana sa detaljnim podacima o studijama, osvojenim nagradama, radnom iskustvu i ostalim interesovanjima relevantnim za ovaj projekat.

Detaljnije informacije o načinu prijavljivanja mogu da nađu na adresi www.naled-serbia.org/upoznajsrbiju. NALED će u saradnji sa partnerima i opštinama obezbediti obuku, materijale, ishranu i smeštaj za studente.U prethodne dve godine letnju praksu prošlo je 37 studenata iz SAD, Kanade, Francuske, Italije, Nemačke,Austrije, Velike Britanije, Švajcarske, Švedske, Slovačke i Makedonije, a nova znanja sticali su u 30 lokalnih samouprava i 15 kompanija.NALED je na društvenoj mreži Facebook pokrenuo stranicu “Serbia calling“, na kojoj informiše studente o mogućnostima prakse, zaposlenja, kao i kulturno-društvenim manifestacijama u Srbiji.

Za sve dodatne informacije možete da nas pozovete na 063361250 (Ivan Radak, savetnik za medije) ili pišete na ivan_radak@naled-serbia.org

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !