);
Breaking News

Ispunili obećanje: OFK BOR u baražu za Srpsku ligu – Istok

8.jun.Bor

Autor : S.Ranđelović

POMORAVSKO -TIMOČKA ZONA  30.kolo

zasajt1 zasajt2 zasajt3 zasajt4 zasajt5 zasajt6 zasajt7 zasajt8 zasajt9 zasajt10 zasajt11 zasajt12 zasajt13 zasajt15 zasajt14 zasajt16 zasajt17 zasajt18
U poslednjem kolu fudbaleri Bora su na svom terenu savladali ekipu Bošnjana sa 3:0 (1:0).
Utakmica je odigrana po lepom i sunčanom vremenu na Gradskom stadionu u Boru , pred oko 1000 gledalaca.
Strelci za Bor bili su : Stamenkovski u 23.minutu iz penala;Nikolovski u 82 minutu i Tričković u 84 minutu.
Žuti kartoni : Radaković;Bogdanović;Kizić;Pešić; (Bošnjane) Crveni karton : Mihajlović (drugi žuti karton) u 34.minutu.
Sudije : Trifunović Željko (Knjaževac);Sokol Nikola(Zaječar) ; Stojković Danijel(Zaječar).Delegat : Dimitrijević Mileta (Jagodina). Ocena suđenja : Dobar.
OFK BOR : Trailović;Janković;Nikolić;Lazarević;Đoševski;Pejić;Stamenkovski;Terzić.I;Ivanov;(Tričković od 55.min);Mašić(Stanković od 55.min.); Nikolovski;(Jovanović od 84 min.); Trener : Mitić Rajko.
Bošnjane : Milenović;Radojević;Savović;Simonović;Pešić;Kizić;Bogdanović;Vidojević;Arsić;Mihajlović;Radaković; Trener:Mitić Ivan.

Poslednje kolo zonaškog takmičenja donelo je konačan rasplet oko plasmana u viši rang takmičenja. U ovom kolu tri najvažnije utakmice igrane su u Knjaževcu,Boru i Obrežu. U Knjaževcu domaći Timočanin je više nego ubedljivo pobedio zaječarske Kablove rezultatom 6:1(4:0), i sa svojim navijačima proslavio  zasluženo prvo mesto i direktan plasman u Srpsku ligu – Istok. U Boru domaćin je pobedio pretposlednju ekipu Bošnjana sa 3:0 ali je sve vreme osluškivano šta se dešava u Obrežu gde su igrali domaći Juhor i do ovog kola drugoplasirani Đerdap iz Kladova. Boranima je sem pobede nad Bošnjancima bilo potrebno da Đerdap ne pobedi Juhor.I tako se i dogodilo.Obrežani su slavili sa 2:0 i osvojili bodove koji su im obezbedili siguran opstanak i igranje u zoni i naredne sezone.OFK Bor će kao drugoplasirani igrati dve utakmice baraža sa Slogom iz Leskovca, koja je u poslednja dva kola prestigla Rudar Alpos i osvojila drugo mesto u Niškoj zoni.Utakmice baraža igraće se prema informacijama koje smo dobili u OFK Bor u nedelju 16 i u sredu 19 juna. Prva utakmica bi trebalo da se odigra u Leskovcu. Iz Pomoravsko -Timočke zone sigurno ispadaju tri ekipe.To su Pepeljevac,Bošnjane i Napredak iz Drenovca. Sudbina ekipe Dragocveta je u rukama Borana.Naime ,ako Bor bude bolji od Sloge i plasira se u viši rang ,Dragocvet ostaje u zoni.
Ostali rezultati poslednjeg kola :
Župa-Dragocvet 2:0; Ozren-Majdanpek 2:1; Radnički(L)-Napredak(D) 5:1; Jedinstvo – Rembas 8:0; Dunav – Pepeljevac 3:0 (Službeni rezultat – gosti nisu došli na utkmicu).

Share

One thought on “Ispunili obećanje: OFK BOR u baražu za Srpsku ligu – Istok”

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama