Biciklistička trka “Kroz Srbiju”:Argentinac Mauro Richeze prvi na cilju u Boru

12.jun.Bor
Autor: S.Ranđelović

zasajt1 zasajt2 zasajt3 zasajt4 zasajt5 zasajt6 zasajt7 zasajt8 zasajt9 zasajt10 zasajt11 zasajt12 zasajt13 zasajt14 zasajt15 zasajt16 zasajt17 zasajt18 zasajt19 zasajt20

Danas je vožena druga etapa 53.Biciklističke trke kroz Srbiju od Niša do Bora u dužini od 137 kilometara.Startovalo je 119 vozača iz 25 ekipe.Ukupna dužina staze je oko 840 km.
Pobednik etape je argentinski vozač Mauro Richeze koji vozi za ekipu Team Nippo Japan. Drugo mesto osvojio je Sergey Nikolaev iz ruske ekipe Katusha a treće Subotičanin Zsolt Der koji vozi za mađarsku ekipu Utensilnord.
Trka se voz ipod sloganom „Putevima rimskih imperatora“, povodom 1.700 godina od donošenja Milanskog edikta. Predsednik Oranizacionog odbora je Goran Petković državnisekretar u Ministarstvu finansija i privede.
Organizaciju trke su pomogli Ministarstvo omladine i sportaSrbije, Ministarstvo finansija i privrede, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Putevi Srbije. Sponzor žute majice bićeVesternunion i firmaSap,  plavu majicu za brdske cilјeve sponzorisaće Sosijete ženeral banka, zelenu majicu za prolazne cilјeve FarmakomMB, na beloj majici za najbolјe mlade vozače biće znak Ministarstva omladine i sporta. Zvanični merilac vremenaje Festina. Tu su još i Koka Kola sa svojom vodom Rosa koja će bitii zvanično piće u karavanu i novi prijatelј trke  „Eurogas“ iz Subotice. Medijski sponzor je RTS.
Žutu majicu (vodeći u generalnom plasmanu) preuzeo je pobednik današnje etape Mauro Richeze.
Plavu majicu (najbolji na brdskim ciljevima) osvojio je Mirac Kal iz reprezentacije Turske
Zelenu majicu (najbolji na prolaznim ciljevima)osvojio je Piotr Kirpsza iz Poljske ekipe Marcpol
Belu majicu (najbolji mladi vozač do 23 godine)  osvojio je Tanriverdi Ali Riza iz reprezentacije Turske
Sutra je na programu treća etapa od Bora do Kladova. Dužina ove etape biće 150,3 km. Start je u 10 časova ispred „Doma kulture“ u Boru.
Održane su i trke dečaka i devojčica iz borskih škola . Najbolje rezultate kod Pionira ostvarili su: 1. Stevan Stošić ; 2. Filip Đoševski; 3. Đorđe Petrović.Kod Pionirki najbolje su bile:
1. Tamara Kuzmanović ; 2. Katarina Tomić ; 3. Anđela Ristić

 

Share

Ostavite odgovor