Mirković: Zahvaljujem Vučiću što je u Zaječar doveo Blagoja Spaskovskog (ili još jedna neviđena farsa moćnika)

Bor, Zaječar, 17. jun

Autor: M.Ilić

Zajecar miting SNS izbori 4Zajecar miting SNS izbori 5Zajecar miting SNS izbori 6Zajecar miting SNS izbori 3Zajecar miting SNS izbori 2Zajecar miting SNS izbori 1

Na juče održanom veličanstvenom mitingu SNS u centru Zaječara, pred 500 Zaječaraca i oko 1.500 ostalih pristalica naprednjaka iz više gradova u Srbiji (autobusi bili sklonjeni preko pruge na Kraljevici, vidi sliku), Saša Mirković, kandidat za gradonačelnika Zaječara, u kraćem obraćanju narodu, rekao  je (parafraziramo) i ovo:

 -Pozdravljam i Blagoja Spaskovskog (najavljen kao direktor RTB-a Bor i predsednik URS-a Bor – prim. a.) koji je na ovaj skup došao zahvaljujući Aleksandru Vučiću…

Tako je Mirković skinuo sa sebe hipoteku podrške Spaskovskom koga je BEST TV iz Zaječara poslednje dve godine toliko „hvalila“ da su ga i vrapci po sokacima i skverovima upamtili kao negativca. BEST je Mirkovićeva TV. Mirković se, kasnije, na bini rukovao sa svima, ali je, lepo se videlo, preskočio borskog BLAGOJA kome je ovo ko zna koja partija po redu. On se prošlih, predsedničkih izbora u gradu bakra na bilbordima pojavljivao sa Borisom Tadićem, puštao je metalurške pogone i kleo se u Mlađana Dinkića, dugo i iskreno je govorio na proslavi 22 godine SPS-a u Boru, pevao je „Ne može nam niko ništa“ na slavi SNS potkraj prošle godine u sedištu naprednjaka u Boru (aktuelna uloga: predsednik URS) pokazujući da je „ i svačiji i ničiji“. U Zaječaru je svečano progovorio da je za NAREDNU, pa se posle ispravio Naprednu stranku obećavši kule i gradove, pa čak i da će prekrojiti istoriju i malu hidroelektarnu u Gam-banji postaviti ispred najstarije u Užicu. Zaječar se grozničavo tresao od smeha, ali i svi ostali koji su gledali direktan prenos TV BEST, što se može smatrati odličnim potezom Uredništva. Na jednom mestu videlo se kako lokalni lider URS, kad je najteže njegovoj partiji, prelazi u SNS i to pred pola Vlade Srbije, ne računajući Vuka Draškovića. I sve to su ministri mirno posmatrali, čak i aplaudirali, ne primetivši da su u pitanju i moralne norme, a ne samo da se „valja“ suva, bezdušna i alava politika.

Zaječar je doživeo da ga pozdravi Blagoje Spaskovski koji sa Sašom Mirkovićem odavno ima neraščišćene račune i koji je u Srbiji poznat po mnogim lošim potezima i navikama. Vučić je dobio bezbroj pisama od sindikata i građana, od učenih ljudi, od čestitih radnika koji su se žalili na neizbežnu katastrofu RTB-a nakon restruktuiranja. Pisale su i mnoge novine o tome, i sve uprkos poltronskim medijima i novinarima. Sad se tek videlo da je uspeo, i to zajedno sa svojim pajtašima iz svih većih stranaka, da PREOKRENE i Aleksandra Vučića. Neverovatno, i za bruku cele Srbije.

Ipak, miting je bio toliko veličanstven da je nedostajalo samo jedno: pojačanje Aci Lukasu i pesma „Ne može nam niko ništa“. Pevač je bio uz njih, zašto ga nisu pustili kad su mu dali da se promoviše i kao NAPREDNJAK. Sad se tek vidi zašto nema dugo najavljivanog INSAJDERA i B-92 iz Bora i RTB Bor!

Da građanin, glasač, ne poveruje očima i ušima. Eto, kako Boško Ničić ostaje dugo na vlasti: politički protivnici naprave takve pehove, i grehove, da on i ne treba puno da se trudi. Još kad bi narod bio mudar pa da ne glasa ni za jednog od njih dvojice. Jer, takvu veličanstvenu lakrdiju sa narodom niko nije mogao ni da zamisli i to od onih koji su Spaskovskog postavili – i ustoličili – između Vučića i Vuka Draškovića (da li o svemu tome nešto zna „rođak sa sela“, dr i ministar rudarstva Bačević?!). I da ništa nisu govorili, bilo bi dovoljno. Teško ih je bilo gledati na TV!

Share

Ostavite odgovor