Sednica SO Bor: U privatnoj TV nemaju ni za kikiriki!

Bor, 18. jun

Autor: M.C. 

Sednica SO bor 1Sednica SO bor 2

Na današnjem zasedanju SO Bor (predsedavao Dobrica Đurić), nakon “zamene” dvoje odbornika, načelnica Odeljanja za finansije Danijela Jovanović obrazložila je završni račun Opštine Bor koji je izglasan bez mnogo polemike. Možda je tome doprineo i podatak da je ostvaren suficit od 155 miliona dinara koji će biti namenski prenet u ovu godinu.Valentina Novaković, odbornica LDP-a, imala je više primedbi, posebno apostrofirajući finansiranje privatne TV “Sezam”.

-Ova TV, čiji je vlasnik jedan od odbornika, dobila je prošle godine 1,8 miliona dinara za gotovo iste poslove koje obavlja i Javno preduzeće ŠRIF. Ispada da se ove dve TV plaćaju za iste radove, a Opština je osnivač TV Bor. Za medije se izdvajaju velike pare, ali se narodu ne prenosi suština zbivanja-rekla je Novakovićka.

Odgovorio joj je vlasnik TV Sezam Žarko Timotijević, odbornik Nove Srbije:

-Valentina se vratila u opoziciju. Moja firma duže sarađuje sa Opštinom nego što sam ja odbornik. Dobijam mesečno oko 200.000 dinara, što je smešna cifra s obzirom da moji ljudi rade danonoćno i ne mogu da zarade ni za kikiriki.

Novakovićka je htela da replicira, ali nije dobila dozvolu od predsedavajućeg zbog “replike na repliku”.

Adriana Janjić, SNS , upitala se zašto TV Bor radi za zaječarski i knjaževački URS, za jednu partiju, kad je javni servis Opštine Bor. Niko joj nije odgovorio, mada je, očigledno, u pitanju jaz između naprednjaka i Dinkićevih ursovaca.

Dr Zlata Marković imala je primedbe na prodaju opštinske imovine apelujući na odgovorne da to može da poprimi šire posledice. Njeno obrazloženje, s puno logike i istine, većina odbornika nije prihvatila iako je reč o zaštiti društvene imovine.

Odbornici su prihvatili i predlog da se za v.d. direktora Apotekarske ustanove Bor postavi Snežana Janković koja je i ranije bila rukovodilac u toj ustanovi. Obrazloženje dr Zlate Marković  (SNS) da je gotovo isti skupštinski sastav, ne tako davno, imao “mali milion” opaski na rad “Apoteke” i da je krajnje vreme “da bar jedanput budemo ljudi”, a ne da se sklanjamo pred pritiskom novih političkih koalicija. Dr Svetlana Golubović Šuput, SNS, rekla je da RZZO uveliko istražuje poslovanje u Apotekarskoj ustanovi (od 1. januara 2012. do 1. aprila ove godine) i da će se tek tada zvanično utvrditi svačija odgovornost. Zato je predložila je da Jankovićeva zasad bude samo u statusu v.d., što je i prihvaćeno.

Odborničko glasanje “prošla” je i novina da se direktori u javnim preduzećima biraju konkursima i da, zajedno sa nadzornim odborima koji dobijaju najveća ovlašćenja, budu podvrgnuti strožijim uslovima. Dragan Marković iz DSS izrazio je sumnju da će i ubuduće partijska pripadnost odlučivati o direktorima i ostalim funkcionerima.

Share

Ostavite odgovor