);
Breaking News

Spaskovski: Ja sam Vučićev Ronaldo!

Bor, 19. jun

INTERVJU BLAGOJE SPASKOVSKI, DIREKTOR RTB BOR I NOVI ČLAN SNS, piše Informer.

Postao sam vagon u kompoziciji kojom upravlja mašinovođa gospodin Vučić. Foto: Tanjug
Postao sam vagon u kompoziciji kojom upravlja mašinovođa gospodin Vučić. Foto: Tanjug

Generalni direktor RTB Bor Blagoje Spaskovski kaže da je iz URS Mladana Dinkića prešao u SNS jer uvek želi da igra u najboljem timu! Spaskovski u prvom političkom razgovoru za Informer kaže da je prišao naprednjacima kako bi lično pomogao razvoju Timočkog regiona, ali i cele Srbije.

– Veliki fudbaleri kao što su Bekam i Ronaldo čitav život treniraju i nadaju se da će zaigrati u najvećim klubovima. Samo najboljima to pođe za rukom! Iako sam 40 godina, mogu reći, uspešan privrednik, želim karijeru da završim u stran- ci koja je ubedljivo najuspešnija u Srbiji. Radoholičar sam kao i naš lider Aleksandar Vučić, tako da verujem da mogu doprineti svom novom timu.

Kako je tu vest prihvatio „menadžment starog kluba“ – URS? Šta su vam rekli Dinkić i Ničić?

Bez problema su to prihvatili. Dobrovoljno sam doneo tu odluku i saopštio im. Niko me nije kritikovao zbog toga, rastali smo se sasvim kulturno. Koliko je samo sportista koji su menjali klub? Tako sam i ja…

Šta je onda prelomilo da predete kod naprednjaka?

Nisam imao nameru da postanem „zvezda prelaznog roka“. Šalim se, odavno sam odlučio da je moje mesto u SNS, još u vreme kad je Vučić počeo da niže uspehe u spoljnoj politici. Ali kad se nedavno okrenuo ekonomiji, e tad me je potpuno ,,kupio“. Tako sam postao jedan od vagona u kompoziciji kojom upravlja mašinovoda gospodin Vučić.

Bili ste član G17, a pre toga funkcioner SPS, sada ste u SNS. Šta kažete onima koji vas nazivaju „preletačem bez ideologije“?

Kažem da to nije istina. Bio sam u Savezu komunista kad je osnovan SPS. Uz to, Nikola Šainović mi je prijatelj iz školskih dana. Tek20 godina kasnije, 2010. ušao sam u G17, ali deo URS nikad nisam bio. Sad sam promenio odluku, na koju po Ustavu imam pravo. Niko me nije ni ucenio, niti pozvao u SNS, sam sam odabrao odakle ću otići u penziju. Sve to vreme radim u RTB Bor, ne menja mi se ni pozicija ni plata zbog ovoga.

Nadam se pobedi u Zaječaru

Šta očekujete od lokalnih izbora u Zaječaru u nedelju?

– Ne mogu da tvrdim sa sigurnošću od 100 odsto, ali kad sam prekjuče video sve one ljude na mitingu, postalo mi je jasno koliko smo kao stranka jaki. U nedelju po podne, na temperaturi od 35 stepeni, kad „mozak ključa“, građani su se okupili i aplaudirali. Zbog toga sam uveren da ćemo i u Zaječaru odneti pobedu i narodu omogućiti bolji život.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama