Nije Mirković doveo Spaskovskog u SNS

Bor, 21. jun

Autor: M.C. – M.M.

Spaskovski i Dinkic u Domu kulture Spaskovski i Dinkic 1 Spaskovski i Dinkic 2 Spaskovski i Dinkic 4

Nije tačno da je celo URS-ovo rukodeće jato preletelo u SNS. Ostao je Vlada Novović da se grčevito bori, ne samo protiv urušene organizacije i “mangupa iz svojih redova”, nego i mogućnosti da u doglednije vreme vrati staru slavu. URS, nekadašnji G-17, iz temelja je uzdrman, borski šefovi su videli da se nešto trulo dešava i najvećom brzinom su krenuli, malo predahnuli i zagazili u tople naprednjačke vode. Ta rabota im je bila laka, jer većini nije prvi put da menja dresove, a s podrškom iz vrha kakva se samo poželeti može, preobukli su se za tili čas i već počeli da dele lekcije kako su zaslužni i važni. Neki su taj “let leptira” proslavljali i kafanama kao da im se neko blizak i drag obogatio preko noći. Nerazmišljajući jedva su dočekali ideju da Dinkić Mlađanu zauvek okrenu leđa, kobojagi se izmire sa Mirkovićem i s dubokim naklonom poljube ruku Aleksandru Vučiću koji iz pristojnosti nije mogao da odbije jedan takav lukavi poduhvat.

Ivica Dačić na mitingu u Zaječaru od pre neki dan krasno ih je opisao: “Kad dođem u Bor više ne znam koji su moji, a koji nisu. Između dva viđenja mnogi promene stranke, odu kod onih na jačoj strani, a tamo gde su otišli ni oni se neće usrećiti. Preletači će hitro, čim dođu do prve krivine, i njih napustiti…” Borski lideri su tu aluziju prepoznali, pa je TV Bor, nakon više nego uspešne prezentacije URS minulih godina, objavila Dačićevo zapažanje i – dobila packe. Eto, samo su se siroti jednaput usudili da nešto zanimljivo i istinito predoče gladnoj javnosti, a ono – žuti, a biće i crveni karton. Poređenjem transfera iz partije u partiju sa vrhunskim svetskim fudbalerima, bivši lider URS, a danas samo član sa jakim vezama, Blagoje Spaskovski, naneo je nemalu štetu novoj stranci u koju se uvukao, kao i 20 njegovih poslušnika iz vrha borskog URS, kad IM je bilo najpotrebnije. Jer, oni ne bi mogli stoički da gledaju Dinkićevo lagano padanje, oni su emotivni i bilo bi im strašno teško u tim trenucima. Oni će se zaklanjati iza SNS sve dok gospodinu Mirković Saši bude po volji, jer je on njihov istinski vođa uprkos opiranjima i zakletvi da je Dinkić njihova ružna prošlost. On, Mlađan Dinkić (kako im to gorko zvuči), podigao je tu burazersku klapu i uzdigao, a oni mu sad vraćaju kao da im je neprijatelj broj dva.  Narod bi to rekao: zabodeše mu “nož u leđa”. Mnogo je Mlađan dobio poruka iz Bora kako njegovi ne rade ni četvrtinu od proklamovanog, zaboravlajjući predizborna obećanja i neka bitna pravila ponašanja. Niti je reagovao, niti ga je bolela briga, čak je ignorisao svaku dobronamernu opasku. Bezerezervno je verovao svojim istančanim (za muziku) osećanjima, da i danas, umesto da sa mitinga u Zaječaru progovori o svojoj dojučerašnjoj sabraći i ukaže narodu ko su im bili pogrešni predvodnici, on otrov baca na Mirkovića. Zar mu borski jarani nisu duboko zaboli “nož u leđa”, izvrgli ga ruglu, naparavili od njega smetlište političke prakse i najzad – svu njegovu dobrotu pogazili. Mirković je, niko ga ne brani sad i ovde (nije mu to ni potrebno), niti je Dinkića hvalio, ni kudio, borio se sa goropadnim Ničićem na njemu svojstven način. Svako zna da Spaskovski ima čelične veze u Ministarstvu rudarstva koje uopšte ne reguje na četvoromesečni zastoj na gradilištu nove topionice, niti saopštava hoće li RTB, posle završetka restruktuiranja, biti prodat onome ko bolje plati. Oni, i još poneki, čuvaju Spaskovskog i tih 20 preletača, a ne Mirković, još manje Vučić. Dokle, zavisi od toga kada će Vlada biti osvežena. Nadajmo se ne zadugo.

E, vidiš Mlađane, koliko si jak u Timočkoj krajini sa svojim timočkim knezovima. Taman toliko da ti obraz partije, stranke, udruženja, šta li ste već, čuvaju jedino Vladan Novović i Nebojša Bućan. Oni o kojima nisi puno brinuo, ukoliko si ih uopšte prepoznao. Neće im biti lako, imaće nad glavom celu svitu bivših URS glavešina  koji im neće dati mira. Još ako se u SNS prevare pa im daju i važnije funkcije, onda je čaršija zaista u pravu kad je novu podelu ili prekonponovanje vlasti u gradu bakra nazvala Ujedinjenom naprednom strankom. Na daj Bože da se i u tom naumu slože.

P.S. Daljeg komentara nemamo, jer nismo bili (NITI POZVANI, jedino mi, Medija centar Bor ) na jučerašnju predistorijsku konferenciju za medije SNS u Boru. Dok je dr Zlata Marković bila predsednik, bili smo pozivani. I zato joj hvala, mada se nismo uvek odazivali. Ovaj poslednji gest najnovijih naprednjaka shvatili smo kao odmazdu bivših URSOVACA i ništa, baš ništa drugo!

Share

Ostavite odgovor