);

Vanredni lokalni izbori u Zaječaru

23.jun.Bor

zajecar-grb

U Zaječaru se danas održavaju vanredni lokalni izbori. Birališta su otvorena jutros u 7 sati, a građani će moći da svoje biračko pravo ostvare do 20 sati na jednom od 69 biračkih mesta u gradu i selima. Pravo glasa ima 55.281 birač,   koji će se opredeljivati za neku od devet izbornih listi stranaka, koalicija i grupa gradjana.

Za poverenje Zaječaraca,  bore se Ujedinjeni regioni Srbije, Srpska napredna stranka, socijalisti sa svojim koalicionim partnerima – Jedinstvenom Srbijom i Partijom ujedinjenih penzionera Srbije, kao i Liberalno demokratska partija.   U izbornoj trci su i koalicija “DSS-Dveri”, Demokratska stranka, Srpska radikalna stranka i dve grupe građana “Zaokret” – Dragoslav Đokić i “Za Zaječar” – dr Vlastimir Bađević.

Gradska izborna komisija  saopštava da gradjani mogu da glasaju sa važećim ličnim dokumentima na biračkom mestu na kojem su prijavljeni i na kojem su glasali i do sada, bez obzira da li su ili nisu dobili  poziv za glasanje.
Prema podacima Gradske izborne komisije sva biračka mesta otvorena su na vreme, a izlaznost birača do 9 sati bila je 5,35%. Saopštenje o izlaznosti koje je trebalo da bude objavljeno u 11 časova,Gradska izborna komisija još uvek nije objavila.

 

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !