);

Dinkić: Odličan rezultat URS u Zaječaru

Bor, Beograd, Zaječar, 24. jun

URS: SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Mladjan Dinkic pres2

„Kao što znate, juče su u jednom od regionalnih centara Srbije, u centru istočne Srbije u Zaječaru, održani vanredni lokalni izbori. Želeo bih da čestitam Aleksandru Vučiću na pobedi na izborima u Zaječaru. Istovremeno, želim da kažem da su Ujedinjeni regioni Srbije postigli odličan rezultat i čestitam i našem potpredsedniku stranke Bošku Ničiću, jer, zaista, razlika je bila veoma mala. Mi smo osvojili 35%, naprednjaci 39% i, ako imamo u vidu da je to trenutno najjača stranka u Srbiji, čija mašina melje sve pred sobom na svim dosadašnjim lokalnim izborima sa ogromnom razlikom, ovo je do sada najmanja razlika koja je napravljena od svega nekih 4 do 5% u rezultatu“, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Mlađan Dinkić, predsednik Ujedinjenih regiona Srbije.

„Mi smo dokazali na ovim izborima da su Ujedinjeni regioni Srbije izuzetno jaki u istočnoj Srbiji, ja bih rekao i u celoj centralnoj Srbiji, jer juče smo osvojili apsolutnu pobedu na izborima za savete mesnih zajednica u Kragujevcu, i demantovali smo suštinski u praksi neke analitučare, koji stalno govore da Ujedinjeni regioni Srbije ne zaslužuju da budu u parlamentu i tome slično“, rekao je Mlađan Dinkić.

„Istovremeno, izbori u Zaječaru pokazuju da je vladajuća koalicija napravila veliki uspeh, jer stranke vladajuće koalicije sa republičkog nivoa osvojile su juče u Zaječaru 85% glasova. Opozicija je doživela pravi debakl, jedino je LDP na neki način osvetlao obraz opozicije sa sličnim rezultatom koji su imali pre godinu dana, od 5,7%, dok Demokratska stranka, koja je do pre godinu dana bila vladajuća stranka u Srbiji, imala je svega 3,2% i nije prešla cenzus u jednom tako velikom gradu kao što je Zaječar. Želim da kažem da ako uporedimo ove rezultate sa prošlogodišnjim, što se tiče Ujedinjenih regiona Srbije nije došlo do značajnijih pomeranja. Mi smo ostvarili svega 1% slabiji rezultat nego na izborima pre godinu dana, dok su naprednjaci koji danas zajedno nastupaju, pošto je Saša Mirković ušao kod njih, poboljšali svoj rezultat za 4%. Dakle, nije dramatično pomeranje, i taj odnos je i dalje tamo napet, samo što se situacija preokrenula. Mi smo imali nešto više odbornika od njih u prošlom sazivu, sad će oni imati nešto više od nas, tako da se tu situacija obrnula, i ponavljam, ja čestitam Vučiću na toj pobedi , jer jasno je da je zahvaljujući njemu ta pobeda ostvarena“, rekao je Dinkić.

„Čestitam Vučiću na ovoj pobedi, jer je jasno da je zahvaljujući njemu ta pobeda ostvarena, kompletan grad je bio oblepljen njegovim plakatima, išlo se na kampanju isključivo na njegovo ime. Sama izborna kampanja nije bila fer, jer je lokalna televizija vodila negativnu kampanju protiv naše stranke i našeg kandidata, uslovi nisu bili baš regularni. Mislim da bi RRA trebalo u takvim uslovima u drugim gradovima da reaguje, ali mi se nećemo žaliti“, rekao je Mlađan Dinkić, predsednik Ujedinjenih regiona Srbije“, objasnio je predsednik URS.

„Očito je da su Ujedinjeni regioni Srbije jaki u centralnoj Srbiji, ali istovremeno nećemo da zatvorimo oči pred činjenicom da imamo veoma slabe rezultate u Beogradu i da smo relativno slabi u Vojvodini. Očito je da, u dosadašnjem periodu, nismo znali da građanima Beograda i Vojvodine prenesemo politiku Ujedinjenih regiona Srbije. Najveća odgovornost o tome je na meni jer sam ja predsednik stranke“, istakao je Dinkić.

„Zato mi želimo da, ohrabreni rezultatima u Zaječaru, probamo da u narednom periodu uravnotežimo snagu Ujedinjenih regiona Srbije u čitavoj Srbiji. To pre svega znači bolju komunikaciju sa Beograđanima i Vojvođanima, i izradu novog programa i za Beograd i za Vojvodinu. U narednim nedeljama izabraćemo ljude koji će voditi naš beogradski odbor, pokrajinski odbor će voditi Đorđe Đukić, koji je bio prvi pokrajinski premijer u vladi Zorana Đinđića 2000. godine, ali će tu biti puno novih lica i u jednom i u drugom odboru. Nadam se, i već sad mogu da kažem da će nam se u Beogradu pridružiti jedan deo bivše ekipe Zorana Đinđića i Nenada Bogdanovića i da će, zajedno sa našim ljudima iz Beograda, uspeti da naprave jednu novu politiku za jedan novi Beograd. To su naši ciljevi u narednom periodu, nakon ovih izbora u Zaječaru“, objasnio je Mlađan Dinkić.

Оставите одговор