SUBNOR Bora obeležio Dan borca

Bor, 4. jul

Autor: M. Antić Pirke

4 juli polaganje venaca 3 4 juli polaganje venaca 1 4 juli polaganje venaca 2 4 juli polaganje venaca 4 4 juli polaganje venaca 5 4 juli polaganje venaca 6 4 juli polaganje venaca 7

Polaganjem cveća i venaca na spomenik žrtvama fašizma u centru Bora danas je opštinska organaizacija SUBNOR-a obeležila 4. juli, Dan borca. Na svečanoj akademiji u Domu kulture govorio je Žarko Petrović, predsednik SUBNOR-a Borskog okruga. On je ukazao na slobodarski duh našeg naroda i doprinos ovog kraja u NOB naglašavajući značaj negovanja tradicija oslobodilačkih ratova.

-Opština Bor i njeno rukovodstvo ima puno razumevanja za boračke i patriotske oprganizacije, što je od posebnog interesa za celo naše društvo. Zahvaljujući lokalnoj samoupravi narod istočne Srbije se okupiće se i 7. jula na tradicionalom saborovanju, gde će biti priređen i bogat kulturno-umetnički program. I na Perovdan, 12. jula, u Donjoj beloj Reci, na tradicionalnom skupu, evociraće se sećanja na dane NOB-a. I na jednom i drugom saborištu okupiće se više hiljada ljudi, najviše mladih-rekao je Petrović.

U Domu kulture  KUD Bor i društvo Invalida rada izveli su prigodan program.

Opština Bor obezbedila je organizovan odlazak autobusima na Valja Rnž u nedelju, od osam sati, ispred Doma kulture.

Share

Ostavite odgovor