Kvarcverke sada i formalno pravno vlasnik Kaolina

Bor, 8. jul

Nemačka kompanija Kvarcverke završila je proces preuzimanja kontrolnog paketa akcija (87%) kompanije Kaolin AD i time postala vlasnik njene ćerke kompanije u Srbiji – Jugo-Kaolina. U okviru Jugo-Kaolina, u kojem radi oko 300 radnika, posluje pet rudnika iz sastava preduzeća Kopovi UB (četiri otvorena kopa za eksploataciju kvarcnog peska i jedan keramičke gline) kao i rudnici kvarcnog peska Belorečki peščar kod Bora i Srbokvarc kod Zaječara.

„Ovo je strateška investicija Kvarcverkea u region Balkana. Cilj kompanije je razvijanje  poslovanja u Srbiji i uveren sam da ćemo zajedničkim snagama postići vrhunske rezultate doprinoseći tako ne samo napretku naše kompanije, već i napretku cele zemlje“ – ističe Nebojša Ilinčić, direktor Jugo-Kaolina podsetivši da su rezerve i kvalitet kvarcnog peska kojim naša zemlja raspolaže na veoma visokom nivou i da predstavljaju šansu Srbije da postane evropski lider u proizvodnji stakla, ali i značajan izvoznik sirovine i da tome u prilog upravo govori dolazak kompanije Kvarcverke u Srbiju.

Kvarcverke je kompanija sa 129 godina iskustva u eksploataciji, obradi i preradi industrijskih minerala. Kompanija se prvenstveno bavi eksploatacijom, obradom i preradom industrijskih mineral kao što su kvarc, kaolin, feldspat, volastonit i liskun.

Share

Ostavite odgovor