Svrljiška Topla centar sveta

Bor, 17. jul

Međunarodna kolonija ove godine održava se od od 19.do 26. VII

  Raspored dešavanja :

“Topla – centar Sveta“ je međunarodna umetnička kolonija koja se svakog leta u julu održava u selu Svrljiška Topla. Prošle godine bilo je (15) petnaest međunarodnih umetnika koji su se družili sa meštanima, organizovali dnevne radionice i prisustvovali koncertima, žurkama i filmskim projekcijama koje u hali Zadružnog doma.
Planovi za ovogodišnju manifestaciju „Topla – centar Sveta“uključuju raznovrsne dnevne radionice, od izrade nakita, crtanje stripova, izrade crno-bele fotografije, časove engleskog jezika za mališane i početnike, učestvovanje u snimanju muzičkog spota… Sve radionice su besplatne za posetioce manifestacije. Ovogodišnji umetnici dolaze iz Rusije, Finske, Nemačke, Sjedinjenih Američkih Država i Poljske, kao i Beograda, Niša i Novog Sada.
Fokus filmskog programa su filmovi reditelja Želimira Žilnika, koji je rođen u Nišu, i jedan je od najpoznatijih članova Jugoslovenskog crnog talasa, kao i večeri kratkometražnih filmova koji su bili deo takmičarskog programa na filmskom i muzičkom festivalu Kustendorf.
Muzički program je sastavljen od poznatih i novih bendova, dj-eva i solo umetnika. „Worldly Savages“ iz Kanade, „Ego“ iz Niša, „Čudesmo“ iz Beograda, „Nablesnotesni“ iz Knjaževca, kao i razni dj-evi iz Niša. Otvaranje festivala će biti propraćeno uz muziku trubača i dobrodošlicom učesnika.

                                                                                                                                                K.V.

SVRLJISKA TOPLA - CENAR SVETA - MANIFESTACIJA

Share

Ostavite odgovor