Izjava menadžera hotela „Jezero“ na Borskom jezeru Danijele Nikolić povodom dodele četvrte zvezdice

20.jul.Bor

hotel-jezero-okolina-19hotel-jezero-enterijer-05sankterasabilijar-galzasajt1

Nakon samo jedne godine od kada je završeno renoviranja hotela „Jezero“, komisija Ministarstva finansija i privrede odobrila je zahtev menadžmenta hotela za veću kategorizaciju objekta, odnosno dodelu četvrte zvezdice.

„U poslednjih godinu dana smo jako puno uložili u hotel reklamirajući se kao objekat sa tri zvezdice i opredeljujući se za porodični i kongresni turizam. U našim željama i ulaganjima podigli smo standard usluga i odlučili da podnesemo zahtev za dodelu četvrte zvezdice, zašta smo praktično već ispunjavali uslove“, rekla je danas medijima menadžer hotela Danijela Nikolić.

Komisija Ministarstva finansija koja je pregledala objekat, zaključila je da hotel ima mogućnosti povećanja kategorizacije jer ispunjava uslove i za petu zvezdicu.

 Ipak, za sada se ostalo pri nižoj kategorizaciji.

„Četvrta zvezdica je za nas vrlo značajna na tržištu i ona diktira klijentelu, ali i više cene. Sadašnja kategorizacija je sasvim dovoljna za poziciju koju hotel ima za goste za koje smo se opredelili i koji nas posećuju“, kazala je Nikolićeva.

Ona je otkrila planove daljih ulaganja u hotel.

„Ono što nam sledi je detaljnije uređenje plaža. Na plaži će biti izgrađen tobogan i manji akva park, kao i dva pontonska bazena u samom jezeru radi bezbednosti kupača. Hotel će u narednom periodu posebnu pažnju posvetiti i jačanju zabavnog dela programa koji bi mogli da priuštimo gostima“, naglašava menadžerka.

Prema njenim rečima, trenutna popunjenost kapaciteta je 60 posto, što je očekivano za ovaj period godine, u kome se turisti ipak radije opredeljuju za odlazak na more. Ipak, s obzirom da je hotel registrovan za kongresni turizam, smeštajni kapaciteti u septembru i oktobru su rasprodati, a s obzirom na zainteresovanost, ima naznaka da će tako biti i do kraja godine.

Hotel „Jezero“ je bio van upotrebe sedam godina. U njegovo renoviranje je potom uloženo 2,7 miliona evra i pušten je u rad 6. agusta 2012. U prethodnih jedanaest meseci bilo je 14.000 noćenja. Hotel posluje u sastavu Rudarsko-topioničarskog basena (RTB Bor)

 

Share

Ostavite odgovor