Košarka: Srpski kadeti osvojili zlato na Olimpijskom festivalu mladih

20.jul.Bor

Autor: S.Ranđelović

Eyof zlato 4Srpska kadetska reprezentacija(igrači do 16 godina) osvojila je zlatnu medalju na Olimpijskom festivalu mladih(EYOF) koje se održava u Utrehtu (Holandija)Oni su u finalnoj utakmici savladali  vršnjake iz Hrvatske rezultatom 70:57. Jedan od junaka ovog trijumfa bio je kapiten Srbije Vojislav Stojanović.
SRBIJA U16: Peno 14, Ćirković, Marinković, Kenić 10, Rakićević 10, Stojanović 14, Jovanović 11, Aranitović, Aničić, Simanić 5, Spasojević, Miladinović 6.
HRVATSKA: Skokna 12, Lazić 4, Dubelj, Bender 10, Kalpić 9, Slavica 7, Kumanović 7, Zubac 1, Žižić, Čolak, Savić, Gašpert.
Kadeti Srbije, posle ovog uspeha nastavljaju sa pripremama za prvenstvo Evrope koje će se održati od 8 -18 avgusta u Kijevu (Ukrajina). Od 22.jula treniraće na borskom „Jezeru“, a 26.27. i 28 . jula biće održan međunarodni turnir u Sportskom centru Bor. Pored naših reprezentativaca, na turniru će učestvovati reprezentacije : Nemačke,Grčke i Ukrajine.Biće to još jedna lepa prilika da borski ljubitelji košarke uživaju u kvalitetnim mečevima, i pokažu kako se bodri reprezentacija kao i krajem juna kada je u Boru igrala naša juniorska selekcija.

 

Share

Ostavite odgovor