Učenici OŠ “TREĆI OKTOBAR” iz Bora među najboljima u okrugu

21.jul.Bor

sneska1 sneska2 sneska3 sneska5sneska4

 Na završetku i ove školske godine Osnovna škola “Treći oktobar” još jednom je opravdala svoje vodeće mesto među školama borskog okruga. Pored visokog kvaliteta nastave, profesionalnosti, kreativnosti i svestranosti učitelja i nastavnika, doprinos renomeu škole dali su svakako i učenici brojnim uspesima na opštinskim, okružnim i republičkim takmičenjima iz svih nastavnih predmeta.

 U kategoriji učenika nižih razreda, svojim postignućima u radu posebno se istaklo odeljenje IV/4. Učenici ovog odeljenja postigli su značajna priznanja i nagrade u oblasti srpskog jezika i matematike:

 Danilo Vasilić pobednik je opštinske i okružne smotre recitatora pod nazivom “Pesniče naroda mog”. Učestvovao je na republičkom takmičenju i time se uvrstio u red najboljih interpretatora ove manifestacije u Republici Srbiji. Učenice: Marija Belčić, Teodora Nikolić, Natalija Stojanović dobitnice su brojnih literarnih nagrada i priznanja. Svojim matematičkim umećem Mihajlo MiletIć i Marko Stevanović svrstali su se u red najboljih matematičara svoje opštine i okruga nižeg uzrasta. Plesna grupa, “Balončići” osvojila je prvo mesto na opštinskom festivalu umetničke igre.

 Učenici odeljenja IV/4 uzeli su aktivno učešće i u ekološkom projektu lokalne zajednice “Oplaneti se! Recikliraj!” Time su značajno uticali na buđenje ekološke svesti svojih sugrađanja i ukazali na značaj reciklaže u očuvanju životne sredine. Osim redovnih programskih aktivnosti oni se mogu pohvaliti i učešćem u kulturno-umetničkom životu svoga grada. Troje đaka jesu članovi dečjeg dramskog studija Centra za kulturu Bor. Veoma su aktivni i u sportskom životu grada gde ostvaruju značajna priznanja.

 Veliki doprinos ovakvim rezultatima učenika IV/4, svakako je dala njihova učiteljica, profesor razredne nastave Snežana Savićević. Po njenim rečima biti učitelj jeste odgovoran i plemenit posao jer deca su budućnost svakog društva. U svakodnevnom radu se trudi da učinicima pruži znanje, probudi njihovu kreativnost, otkrije skrivene sposobnosti i talente učenika. Kada joj deca vrate tu energiju preobrađenu u znanje, rezultat, igru i pesmu i njen život učitelja postaje bogatiji, jer kao što kaže: “UČITELJ JE GRADITELJ LJUDSKIH DUŠA, A ŽIVOTNA I RADNA POSTIGNUĆA UČENIKA PONOS SU SVAKOG UČITELJA”.

 

Share

Ostavite odgovor