ZAŠTO RTB DIŽE RUKE OD SVOG (SAMAČKOG) HOTELA?

22.jul.Bor

zasajt1

STANARI HOTELA UKUPNO DUGUJU 60 MILIONA DINARA. ZA NEKI DAN HOTEL ĆE BITI U MRAKU. GDE SU VLASNICI HOTELA?
Na konferenciji za medije Opštinskog odbora Demokratske stranke Srbije,član Odbora, Ivana Stefanović ukazala je na  problem stanara Samačkog smeštaja. Ona je i stanarnekada popularnog „Samca“. O čemu je konkretno reč? Preduzeću DOO „Samački smeštaj“ je upućena opomena o obustavi isporuke električne energije na ime dugovanja u iznosu od 28.427.732,25 dinara. Za 30.07.2013. u 12:00 časova je najavlјeno kratkotrajno isklјučenje električne energije na ime upozorenja u trajanju od nekoliko sati a nakon toga, ako se ne postigne dogovor o izmirenju duga i dug neizmiri, verovatno je dugotrajno isklјučenje. Želimo da napomenemo da ovaj problem nije nov, da su stanari Samačkog smeštaja nekoliko godina unazad suočeni sa ovim problemom a da većinski vlasnici (RBB Bor sa 34,162  učešća u kapitalu i TIR BOR sa 33,368 odsto učešća u kapitalu a samim tim i RTB-Bor Holding kao vlasnik zavisnih preduzeća RBB Bor i TIR Bor ), nisu uradili ništa kako bi se problem stanara rešio.

U „Samačkom smeštaju“ živi nekoliko stotina porodica, uglavnom bivši i sadašnji radnici RTB-a Bor. Pored problema sa električnom energijom, dugovanju DOO „Samačkog smeštaja“ za utrošenu vodu (8.653.608,95 dinara) i grejanje (14.967.046,16 dinara), stanari se svakodnevno susreću sa problemima loših instalacija, pokvarenih liftova i prokišnjavanju krovova. O obećanom otkupu soba ( u kojima neki žive dvadeset, trideset i više godina) više niko i ne govori.

Veliki deo zakupaca, stanara,  redovno izmiruje svoje obaveze jer su izmirivane na ime obustava od zarada, pa na osnovu toga oni ne mogu da imaju nikakav dug i ne mogu snositi posledice lošeg poslovanja preduzeća i neodgovornosti vlasnika.

Opštinski odbor Demokratske stranke Srbije smatra da je ovo nije politički već životni problem velikog broja lјudi i zahteva od vlasnika i SO Bor da budu društveno odgovorni i ulože napore da se ova situacija razreši i ne dovede u pitanju egzistencija velikog broja porodica. Želimo da podsetimo rukovodeće strukture RTB-a Bor i SO Bor da se društvena odgovornost ne ogleda samo u šminkanju grada i briziprema životinjama, već i u odgovornosti prema svojim sugrađanima.      

Share

Ostavite odgovor