Zaječar : SNS i SPS već napravili vlast, URS definitivno otpada!

23.jul.Bor

Autor : M.C

Sasa MirkovicDr.Predrag Balašević

Mlađan Dinkić i njegovi ursovci neće biti u vlasti ni u Zajerčaru, a kamo li u Vladi Srbije. To je zaključak iz današnjih reagovanja u medijima sve tri stranke na vlasti i komentarima njihovih lidera i zvaničnika. U jednom dvenom listu Saša Mirković je danas izjavio da nije siguran hoće li biti gradonačelnik, ali je postignut dogovor sa SPS i da to mesto najverovatnije čeka nekog iz redova naprednjaka, što je i logično s obzirom da SNS ima 22, a SPS šest odbornika. Najvažnije je da ovu ekipu neće poremetiti niko iz URS, pa ni Boško Ničić koji se u istom napisu žali na Privremeni organ kako postavlja nove direktore. On je to navodno bolje i regularnije radio, pa je čak i tih 3 miljarde dinara dugovanja napravljeno kako valja i treba, što se ni sa čim ne može opravdati.

            Ukoliko Saša Mirković ne bude na kormilu Opštine Zaječar, ima ko će tamo da „zasedne“, mada je teško poverovati nekim novinama koje prognoziraju da će se na toj funkciji naći Vlada Paunović ili poslanik Zankov. Svi nekako zaboravljaju direktora TV Best Ognjenovića, namerno ili slučajno. Ni to nije sad toliko hitno koliko istina da su se Ivanić (SPS) i Mirković (SNS) već dogovrili i samo se čeka 27. juni i da Zaječar dobije novo rukovodstvo grada. Istovremeno u knjaževačkoj čaršiji omiljena tema je politička sudbina ursovca Milana Đokića, lika koji zaslužuje više pažnje, možda koliko i Ničić, ali se do sada vešto skrivao iza Dinkićevog ministarskog pokrivača.

            Na drugoj strani, biju se ljute bitke u susednom gradu bakra, gde se – nakon prozivki o neplaćenim porezima i doprinosima, neshvatljivom zastoju na gradilištu nove topionice, nekontrolisanim ekološkim ispadima, problemima u proizvodnji, gomilanju dugova, sindikalnim previranjima, ponovnom pokušaju INSAJDERA da obelodani  kriminalne radnje –  čekaju promene u menadžmentu u RTB Bor i nekim  javnim i društvenim firmama. U Nacionalnoj službi zapošljavanja kadar URS-a Lidija Načić već je zamenjena, došlo je do promene i u Apoteksrkoj ustanovi (Jankovićeva  je ponovo direktor), očekuje se i da Zdravstveni centar, nakon devet godina, „vidi leđa“ dr Draganu Stojadinoviću, najvažnijem Zaječarcu u Boru. On je i sinoć elegantno i ne baš u pozitivnom smislu spomenut u „Rezimeu“ TV Best, što je znak da mu naprednjaci spremaju „odskočnu dasku“ za – lekarsku ordinaciju. Vala dosta je i šefovao u Boru i red je, slažu se mnogi Borani, da se više ne zaklanja iza političkih partija od JUL-a do SPS-a i URS-a. Naprednaci bi u toj fotelji mogli da vide svog koalicionog partnera sa nedavnih izbora u Zaječaru, dr Predraga Balaševića (VDSS), sada najkonstruktivnijeg odbornika u SO Bor. Ipak, najpre, do kraja ove nedelje, treba da se formira nova vlast u Zaječaru, a onda će, najverovatnije, na red stići i Bor, gde još ima pukotina u držanju čelnih pozicija, pogotovu kad je reč o RTB-u. U tom preduzeću u restruktuiranju malo se čini pozitivnog, i samo se čeka kako će u rekonstrukciji Vlade da prođe minstar rudarstva Bačević (veruje se da je on glavni zaštitinik političkog prevrtljivca i sve manje bučnog Blagoja Spaskovskog) i da se krene novim putem ukoliko „posle mene ne bude potop“. I današnja vest iz Dinkićevog resora da se sprema 300 evra po godini staža za radnike u firmama sa restruktuiranjem nije daleko od RTB Bor. Naprotiv!

            Ovo političko leto biće vrelije nego što se očekivalo, i to je još kako korisno.

Share

Ostavite odgovor