Borski kadeti treći u Srbiji u američkom fudbalu

24.jul.Bor

Autor:M.C

zasajt1 zasajt2 zasajt3 zasajt4 Americki fudbal

            Iako je tek pre tri godine osnovan, klub američkog fudbala  Fleg lige „Bor Golden Bears“ osvojio je, u kategoriji kadeta, treće mesto u Srbiji i pokazao da ovaj sport osvaja mlade u gradu bakra. Borani su u susretu za bronzanu medalju savladali ekipu iz Kraljeva rezzultatom 38:19. Prvo mesto pripalo je ekipi S. Mitrovice, a drugo Inđiji. Ovo je saopšteno danas na prijemu kod predsednika Opštine Bor Saše Vukadinovića uz napomenu da se takmičilo 18 klubova  iz cele zemlje.

            -Imamo sve kategorije u klubu. Planiramo da kadeti iduće godine budu prvi, a neće izostati ni odličan rezultat u seniorskoj Super ligi. Jedini u Srbiji sa muškom imamo i žensku ekipu. Sem Opštine pomaže nam i kanadska firma „Avala resources“ sa sedištem u Boru. Svakodnenvo treniramo, tako da očekujemo još bolje uslove za rad- rekao je Danijel Stoiljković, predsednik Uprvanog odbora kluba naglašavajući da su amero-fudbaleri postigli ogroman uspeh i stvorili novi borski brend.

            Saša Vukadinović je podsetio je da je ovaj mladi klub „postigao čudo od uspeha“ za kratko vbreme i da će lokalna zajednica imati još više razumevanja.

Share

Ostavite odgovor