SRS BOR: Sad je i opozicija u vlasti

Bor, 25. jul

Izvod sa konferencije za novinare OO SRS-a Bor,  24.7.2013.

Opštinski odbor Srpske radikalne stranke Bor je čekao rasplet naizgled komplikovane političke situacije da bi se oglasio konferencijom za novinare. Ispostavilo se, po onoj narodnoj: „Tresla se gora, rodio se miš“.

Zvanično, Srpska napredna stranka je ušla u vlast, iako svi Borani znaju da su bili vlast i pre zvaničnog ulaska. Za one za koje se očekivalo da će otići u opoziciju, prešli su u Srpsku naprednu stranku, pa su opet vlast. Time su potpuno obesmišljeni rezultati lokalnih izbora u Boru koji su održani 2010. godine.

Shodno takvoj političkoj situaciji, ponašaju se i javna preduzeća. Poslovi koje treba da obavljaju u opštem interesu svih građana svode se na ispunjavanje želja privrednih i političkih moćnika. Na osnovu asfaltiranja i sređivanja stepeništa prema pojedinim zgradama, vrlo je lako zaključiti gde žive opštinski funkcioneri i rukovodioci RTB-a Bor.

Ogroman novac kojim raspolaže Opština Bor rasipan je na finansiranje raznih poslova koji nisu služili za opšte dobro svih, nego su isključivo trošena da se ispune želje pojedinaca. Tako smo dobili mnogo toga što nam ne treba i ostali bez onoga što je mnogo potrebnije.

Sanela Stojanović,

predsednik Saveta za omladinu OO SRS-a Bor

Share

Ostavite odgovor