„Nezavisnost“ TIR-a Bor: Štitićemo interese svih radnika

2.avgust.Bor

nezavisnost

 

OBAVEŠTENJE RADNICIMA TIR-a

Povodom najave ministarke energetike Zorane  Mihajlović da očekuje odgovor od  američke invensticione banke Goldman Saks u vezi dokapitalizacije RTB-a i  normalno izuzetno velikog interesovanja radnika koji se obraćaju sindikatu Nezavisnost po ovom pitanju ,obaveštavamo vas:

1.Sindikat Nezavisnost  TIR-a i RTB-a više od  jedne decenije uspešno  brani i zastupa interese radnika u svojstvu reprezentativnog sindikata sa stalnim povećanjem članstva, takmičeći se sa poslodavcem i njegovim sindikatom .           

2.Imamo iskustva iz prethodnog perioda u pregovaranju i sa  ozbiljnim svetskim kompanijama ali i sa  totalno  neozbiljnim kompanijama,  a koje su  nekada bile zainteresovane za RTB,  i sada  možemo veoma lako   da ih prepoznamo i ocenimo prave namere.              

3.Imamo iskustva po ovom pitanju i u pregovorima sa predstavnicima ministerastva  i Vlade Srbije ali i poslovodstva RTB-a .

4.Umemo i možemo da zaštitimo interese svakog radnika, pa  i radnike na određeno  kojima obećavamo  jedinu pravnu zaštitu  kroz ugovore uz garanciju onih koji sprovode dokapitalizaciju a ne ucenama i lažnim obećanjima pojedinaca iz poslovodstva.

5.Socijalni program je moguć samo na dobrovollnoj bazi uz minimalnu  otpremninu koja nesme biti manja od 300 evra po godini radnog staža za sve zainteresovane radnike.

6.Spremni smo  za sve izazove koji očekiju RTB, jer naš sindikat Industrije Energije i Rudarstva  Nezavisnost  u porodici Ujedinjenih Granskih Sindikata  broji preko 170 000 članova koji nikada neće prepustiti radnike RTB-a isključivo i jednostrano interesnim grupama.

O1.08.2013.god.                                      Odbor poverenika Nezavisnost TIR-a

                                                                 Predsednik Dragan Jankucić,dipl.ing teh.

 

Share

Ostavite odgovor