RTB prodaje „Metalurg“ na Borskom jezeru

Bor, 5. avgust

Autor: M.C.

jezero metalurg staro
Nekadašnji izgled hotela „Metalurg“

Oglas Metalurg hotel 002 Metalurg2

“Politika” je juče objavila oglas RTB Bor Grupa u restruktuiranju o prodaji hotela “Metalurg” na Borskom jezeru sa 40 ari uređenog zemljišta i početnom cenom od 37 miliona dinara. Na prodaji su: smeštajna zgrada površine 454 kvadrata, restoran 122 i ekonomska zgrada 100 kvadrata.

Ponude se dostavljaju do 15. avgusta, kontakt telefoni su 030)/427-410 i 427-414. Jedna od “stavki” je da “RTB zadržava pravo da ne prihvati ni jednu od prispelih ponuda”.

Raspitali smo se otkud odjedanput i u statusu restruktuiranja da RTB prodaje objekte, pogotovu “Metalurg” na Borskom  jezeru čiji  su imovinsko-pravni odnosi pod znakom pitanja. RTB je uknjižio kao svoj i hotel “Jezero”, a taj objekat je građen zajedničkim parama 27 radnih organizacija kao i “Lepenski vir” u D. Milanovcu.

-“Metalurg” je vlasništvo TIR-a, konkretnije Topionice a ne RTB Grupe. To u TIR-u moraju da znaju i da stanu na put ovoj ishitrenoj prodaji. Od ranije se pričalo da je taj objekat sa okolinom rezervisan za jednog velikog borskog direktora kad ode u penziju. Da li će taj “veliki direktor” pokušati  lično da kupiti “Metalurg” teško je verovati, ali tu su njegovi ljudi. Sistem je poznat i primenljiv. To što i bivša firma “Brestovačka banja” ima udela u renoviranju “Metalurga” kao da nikog ne zanima. Neće to tek tako moći da prođe-rekao nam je naš kompetentni izvor.

Bilo bi dobro da se na ovaj oglas javi što više kupaca, ne samo zbog eventualnog dobijanja veće cene, nego i da se vidi šta se krije iza brega. Jer, firme u restruktuiranju ne mogu da prodaju imovinu bez odluke Vlade Srbije (Agencije za privatizaciju). Da li je država Srbija, ovim potezom (ukoliko je odobrila prodaju “Metalurga”), započela još jednu rasprodaju RTB Bor?

Share

Ostavite odgovor