„Jelen“ za Bor: Preuređena obala Borskog jezera

Bor, 6. avgust

Saopštenje za javnost

Grad Bor i Apatinska pivara u akciji „Jelen za lepšu Srbiju“

Sanja Ivanis i Aleksandar Jaksic - Jelen za Bor Predaja lokacije - Jelen za Bor Jelen za BOR

Jelen Pivo i Grad Bor predali su građanima Bora i svim posetiocima Borskog jezera preuređenu obalu pored hotela „Jezero“. Posle četvorodnevnih radova, ovo omiljeno izletište Borana koje je na samo 17km vožnje od centra Bora, dobilo je potpuno nov mobilijar: klupe i stolove, nadstrešnice, kao i kante za đubre.

“Veliko nam je zadovoljstvo da smo u okviru projekta „Jelen za Srbiju“ posetili i preuredili omiljeno izletište Borana koje privuče i do 1000 posetilaca dnevno. Verujem da će novim izgledom obala doprineti atraktivosti jezera kao turističke destinacije, jer je u neposrednoj blizini i Brestovačka banja, jedna od kraljevskih banja sa konakom kneza Miloša Obrenovića i dvorcem Aleksandra Karadjordjevića. Cilj nam je da ove godine uredimo što više lokacija kako bismo građanima Srbije ulepšali mesta za druženje. Bor je šesti grad po redu i nadam se da će uređeno izletište trajati i da će lepe uspomene tu steći i naredne generacije.“ – istakao je Mario Milovanović, brend koordinator za Jelen Pivo. 

Radovi na preuređenju obale počeli su u subotu 03. avgusta, a u rekostrukciji je učestvovalo više od 50 radnika i volontera.

„Zahvaljujemo se Apatinskoj pivari što se pridružila našim naporima da građanima Bora približimo Borsko jezero. Ova četiri dana druženja pokazali su da saradnja između Apatinske pivare i lokalne samouprave može da rezultira atraktivnim parkom gde ćemo se ubuduće družiti. – naglasio je Aleksandar Jakšić, član opštinskog veća Grada Bora.

Tim Apatinske pivare “Jelen za lepšu Srbiju” prethodno je obnovio čuveno izletište Ćoška u Vranju, Nišavski kej i naselje Stevan Sinđelić u Nišu, terene pored SRC Dubočica u Leskovcu kao i obale Zapadne Morave kod brane u Čačku i izletište Planinarski dom na Staroj planini u Pirotu. Ove godine Jelen tim posetiće i druge veće gradove Srbije.

Share

Ostavite odgovor